6 stappen naar zichtbare buikspieren!

Wie droomt er niet van een harde buik? Een buik wat het andere geslacht gek maakt en je heel de dag aan kan zitten zonder het zat te raken. Jammer genoeg kost het veel werk en tijd om dit te bereiken, maar aangezien jij de stap al hebt gemaakt om Wordfit.nl te bezoeken ben ik er zeker van dat jij dit aankan!

1. Train andere grote spieren

Ik hoor je al denken: “Maar ik wil mijn buikspieren trainen!”. Alhoewel het misschien raar klinkt, is het trainen van andere grote spieren een goede manier om je buikspieren te laten zien. De gedachte hierachter is als volgt: Hoe meer spiermassa je lichaam bevat, hoe hoger je zogenaamde BMR zal zijn. BMR betekent Basal Metabolic Rate, wat in feite betekent dat hoe groter je massa is, hoe meer calorieën je verbrandt tijdens het ‘niets doen’.

2. Cardio!

Hoe saai het ook klinkt, cardio blijft een noodzakelijke workout om die sixpack te laten zien. Tijdens cardiovasculaire oefeningen, verbrand je lichaam energie afkomstig uit vet. Wanneer je bezig bent met cardio, pompt je lichaam meer en meer zuurstof in je bloed. Het voordeel van zo’n workout is dat wanneer je daadwerkelijk aan het sporten bent, je lichaam de voorkeur hebt energie te verbranden uit je vet, in plaats van uit je spieren.

Zorg ervoor dat je cardio oefeningen intens zijn en geef niet op. Simpelweg rennen is de meest effectieve calorieverbrander die er is, waar geen magische pil of tv apparaat tegenop kan. Als je hier geen zin in hebt, ga simpelweg lekker naar buiten. Neem de volgende keer de trap in plaats van de lift en neem eens een keer de fiets. Het zijn kleine dingen maar het zal je zeker helpen op weg naar je sixpack!

3. Eet voldoende en goed

Ik zie het vaak om me heen, en jij zal het vast ook eens gedaan hebben: Je hebt net lekker anderhalf uur intens gesport en op weg naar huis rijd je langs zo’n heerlijke McDonald’s. “Ach, die Big Mac heb ik er net toch al afgetraind.”. Zonde zonde zonde! Laat jezelf niet verleiden door deze vetmakers, maar sta open voor gezonde en zelfs lekkere alternatieven. Een gezond eetpatroon staat bij professionele sporters hoger op het prioriteitenlijstje dan cardio, en dat zegt toch wel iets.
Eet 6 kleine, goed gebalanceerde maaltijden per dag om de3 á 4 uur en let op de producten die je neemt.Een handige tip die voor velen werkt: houd altijd iets gezonds bij de hand. Krijg je dan honger, dan zal je minder snel naar een kroketje uit de muur grijpen, maar heb je je eigen gezonde hapje bij de hand.Een goede richtlijn qua voedingsinname is als volgt: Zorg ervoor dat rond de 50% van je calorie-inname afkomstig is uit eiwitten, 40% uit koolhydraten en 10% uit vet.
Eiwitten zijn de bouwstoffen van je spieren en zorgen voor een snellere herstel na de training. Koolhydraten zijn energieleveranciers voor het lichaam en zijn belangrijk. Negeer diëten die koolhydraatarme voedingsschema’s aanraden! Vet.. dit spreekt denk ik voor zich.

4. Drink water

Je lichaam bestaat uit 75% water. Elke cel heeft water nodig voor het uitvoeren van zijn taken. Bovendien helpt water je lichaam te herstellen en van binnen schoon te houden.Drink zo’n 2 liter water per dag, en je hebt een extra boost om dat vetlaagje weg te werken. Skip de cola (light) en pak een glas water uit de kraan: makkelijk én gezond!
Onthoud:Het ontwikkelen van zichtbare buikspieren is niet zo makkelijk als sommige advertenties je willen voordoen, maar met voldoende motivatie en training is het zeer goed te doen. Laat je niet tegenhouden en voor je het weet heb je die sixpack.

5. Voeg gewichten toe aan je buikspieroefeningen

Steeds verbaas ik me weer over het aantal mensen dat gewichttraining voor buikspieren onderschatten. Buikspieren zijn spieren net als je biceps, benen en alle andere spieren in je lichaam, waarom zou je ze dan niet trainen als alle anderen? Het uitvoeren van een hoog aantal repetities cruches is inderdaad goed voor je buik, maar het kan nog veel beter: Voeg gewichten toe aan je workout, en je zal zeker weten verschil merken in de groei van je buikspieren.
Enkele tips: Houd een gewicht tijdens het crunchen tegen je borst om weerstand te bieden. Heb je geen gewichten? Gebruik dan een ander relatief zwaar object.

6. Ontbijt!

Ik moet het toegeven, stom als ik ben sla ik af en toe mijn ontbijt over. Dit is een van de stomste dingen die je kan doen. Je ontbijt fungeert als de basis van je stofwisseling, mis je deze, dan zal je stofwisseling met zo’n 30% dalen. Dat is enorm als je op weg bent naar die sixpack!

Lees ook deze artikelen...