Ga fit en voorbereid het nieuwe jaar in met een zorgverzekering die bij jou past

Het nieuwe jaar staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat we onze zorgverzekering weer eens goed onder de loep moeten nemen. Wellicht is het wel tijd om van zorgverzekering over te stappen, omdat je een beetje wil besparen op de maandelijkse kosten of omdat je andere zorg verwacht. Hoe jij fit én voorbereid het nieuwe jaar in kan gaan met de juiste zorgverzekering achter de hand, lees je hieronder in de tips.

1. Bespaar op je zorgverzekering

Natuurlijk wil iedereen besparen op de zorgverzekering. Een simpele truc die jou daarbij kan helpen, is om over te stappen van zorgverzekering. Je kunt verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en binnen een mum van tijd heb jij de beste deal gevonden. Een zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders is bovendien geen lastige klus. Vergelijkingssites nemen het werk graag voor jou uit handen. En een andere tip om te kunnen besparen op jouw zorgverzekering: ga vaker bewegen. Door zelf vaker te gaan sporten of te wandelen kun jij misschien wel de fysiotherapiebehandelingen en dus de aanvullende verzekeringen ontwijken. En daar kun je weer een boel op besparen.

2. Check of aanvullende verzekeringen nodig zijn

Over de fysiotherapie gesproken: daarvoor moet je je aanvullend verzekeren als je ouder bent dan 18 jaar. Wanneer je uiteindelijk hebt besloten om meer te gaan bewegen om die fysiotherapieën over te kunnen slaan, hoef je je hiervoor niet meer aanvullend te verzekeren. En dat zal een boel schelen in de maandelijkse kosten. En zo zijn er nog wel meer aanvullende verzekeringen die wellicht niet meer op jouw zorg van toepassing zijn volgend jaar. Misschien laat je je ogen wel laseren: dan heb je geen behoefte meer aan de aanvullende lens- en brilverzekering. Het loont om hier eens goed naar te kijken en eventueel dingen te schrappen.

3. Een fit lichaam? Verhoog je eigen risico

Ben jij zo fit als een hoentje en verwacht je het aankomende jaar zo min mogelijk zorg te krijgen? Dan wil je natuurlijk ook zo min mogelijk premie betalen. Een manier hoe je dit voor elkaar kunt krijgen is om jouw eigen risico te verhogen. Het minimale eigen risico is 385 euro, het maximale eigen risico is 885 euro. Hoe hoger het eigen risico, hoe minder premie je in de maand betaalt voor je zorgverzekering. Wees echter wel zeker van je zaak: mocht je onverwachts tóch ziektekosten maken, dan moet je deze kosten eerst uit eigen zak betalen voordat je het bedrag van jouw eigen risico hebt bereikt.

Lees ook deze artikelen...