Hoe sluit je een goede zorgverzekering af voor je kind?

Wanneer je kinderen krijgt, verandert je leven in rap tempo. Ineens draag je de verantwoordelijkheid voor je kleintjes en dat betekent dat er veel geregeld moet worden. Een belangrijk onderdeel van deze verantwoordelijkheid, is de manier waarop je je kinderen verzekert. Je kinderen zullen namelijk regelmatig even naar de huisarts moeten of misschien behandeld moeten worden in het ziekenhuis. Het goede nieuws is dat het niet veel werk is om je kinderen van een goede zorgverzekering te voorzien. Tot op het moment dat ze 18 jaar oud worden, vallen ze namelijk onder de polis van een van de ouders. Wil je dus je kind goed verzekeren, dan is het zaak om een goede polis voor jezelf af te sluiten. Hoe je dat precies doet en hoe je zoveel mogelijk profijt van je zorgverzekering kunt hebben, laten we je in dit artikel graag zien.

Een zorgverzekering kiezen die aansluit bij jou en je kind(eren)

Kinderen tot 18 jaar oud, vallen onder de polis van een van de ouders. Vandaar dat wanneer je bijvoorbeeld een zorgverzekering Univé afsluit, je niet alleen moet letten op wat jij nodig hebt, maar ook wat voor je kind van belang is. Een verzekering is doorgaans opgebouwd uit twee onderdelen: het verplichte basisonderdeel en daarnaast nog het aanvullende deel. Binnen de basisverzekering heb je een aantal opties waaruit je kunt kiezen. Waarom is dit? Dit heeft te maken met de vraag in hoeverre je gebruik wilt maken van niet-gecontracteerde zorg. Dit is zorg van partijen waar je verzekeraar geen contract mee heeft afgesloten en waar het, in principe, geen geld aan uitkeert mits je hier specifiek voor kiest. Dat betekent dat je dus zorg kunt krijgen van mensen die je zelf uitkiest. Hou er bij het kiezen van je verzekering rekening mee dat je kunt bepalen hoeveel procent van deze niet-gecontracteerde zorg kunt laten betalen. Je kunt kiezen voor volledige vergoeding, maar wanneer je wat minder premie wilt betalen, kun je ook slechts een deel van deze extra zorg laten uitkeren. Dit betekent wel dat je zelf wat meer moet betalen voor de ontvangen zorg.

Kijk even goed naar de aanvullende verzekeringen bij je polis

Als je optimaal wilt profiteren van je zorgverzekering, is het niet alleen belangrijk dat je een goede basisverzekering kiest, maar ook dat je even een blik werpt op de aanvullende verzekeringen. Een populaire aanvullendeverzekering van Univé is de tandartsverzekering. Met dit pakket kun je, zoals de naam al aangeeft, de kosten van de tandarts binnen de perken houden. Heb je zelf dus iets nodig van de tandarts, dan is dit pakket belangrijk. In het bijzonder voor je kinderen is het belangrijk dat ze tijdens hun kinderjaren regelmatig naar de tandarts kunnen gaan. Tanden zijn belangrijk en zorg er daarom voor dat je deze zorg goed kunt leveren, zodat ze later niet in de problemen komen. Denk je dat jij of je kinderen meer zorg nodig hebben, kijk dan even welke aanvullende verzekeringen je nog kunt toevoegen.

Je kunt toeslag aanvragen als de kosten te hoog worden

Wanneer je vreest dat je de kosten voor de zorgverzekering niet kunt betalen, is het goed om te weten dat je zorgtoeslag kunt aanvragen. Dit kun je doen via de site van de overheid en dit kun je zelfs met terugwerkende kracht doen. Zo kun je over de afgelopen jaren ook nog compensatie ontvangen. Zo ben je goed verzekerd tegen een heel goed tarief.

Lees ook deze artikelen...