Kun je een haartransplantatie doen zonder te scheren?

Heb je mogelijke interesse om een haartransplantatie behandeling te ondergaan? Zie je het echter niet zitten om daarvoor jouw hoofd (deels) kaal te (laten) scheren? Dat is goed voor te stellen. Vrij veel mannen en vrouwen vinden dit namelijk bezwaarlijk. Gelukkig hebben de ontwikkelingen in de afgelopen jaren niet stilgestaan.

Is het daardoor ook mogelijk om een haartransplantatie te ondergaan zonder te scheren? Ja, dat is zeker mogelijk. Eigenlijk heb je op dit gebied twee mogelijkheden:

  • Je kunt een haartransplantatie ondergaan waarbij een gedeelte van jouw haar weggeschoren wordt. Dit staat ook wel te boek als een haarsparende haartransplantatie.
  • Je kunt een volledige haartransplantatie ondergaan zonder te scheren. Deze mogelijkheid is te danken aan de uFUE techniek.

uFUE techniek

In de afgelopen jaren zijn de nodige baanbrekende technieken uitgevonden. In de wereld van haartransplantatie geldt dat bijvoorbeeld voor de FUE techniek. Bij deze techniek worden van de achterzijde van het hoofd enkele grafts verwijderd. Een graft is in dit geval een haarwortel van 1 tot 4 haren. Deze grafts worden vervolgens één voor één geoogst, waarna de grafts op andere plekken in de hoofdhuid ingebracht worden.

Het gevolg: op de andere plekken begint dit haar vanzelf te groeien. De grafts verdwijnen overigens binnen 2 á 2 weken, zodat het nieuwe haar alle ruimte heeft om snel aan te groeien.

Wat de uFUE techniek dan precies inhoudt? Nou, in dit geval staat de eerste ‘u’ voor ‘unshaved’. Dit geeft dus aan dat je je niet hoeft te (laten) scheren, voordat je deze haartransplantatie ondergaat. Haartransplantatie zonder je te hoeven scheren is dus zeker mogelijk dankzij deze nieuwe techniek.

Hoe en waar kun je een haartransplantatie ondergaan?

Was het moeten scheren eigenlijk jouw enige bezwaar tegen een haartransplantatie? Dan is het nu waarschijnlijk prettig voor je om te weten dat dit scheren dus geen pure noodzaak is. Als je voor de uFUE techniek kiest, is scheren immers helemaal niet aan de orde. 

Maar, waar kun je nou zo’n haartransplantatie behandeling ondergaan? Dat doe je bij een haar kliniek. Bij een goede kliniek welteverstaan, waarbij ervaren en vakkundige specialisten aan het werk zijn. Deze specialisten weten eigenlijk alles van het uitvoeren van een haartransplantatie behandeling. Doordat dit géén geheimen meer voor hen kent, zijn zij in staat om deze behandeling tot in perfectie uit te voeren. Op een snelle manier en zonder dat er geschoren hoeft te worden. Met alle dank ook aan de hierboven besproken techniek.

Lees ook deze artikelen...