Met deze eenvoudige oefeningen na het opstaan blijf je extra lang fit

Niet iedereen start de dag met een fit en energiek gevoel. Een grote groep Nederlanders beweegt te weinig, waardoor de kans op verschillende aandoeningen groter wordt. Denk aan klachten aan spieren en gewrichten, hart- en vaatziekten die eerder opspelen, enzovoorts. Reden genoeg om voldoende tijd vrij te houden voor beweging en het uitvoeren van oefeningen! Niet alleen prettig voor je lichaam, het kan je ook nog eens geld besparen bij het afsluiten van je zorgverzekering voor 2022. Een aanvullende verzekering voor behandelingen bij de fysiotherapeut zullen voor jou niet noodzakelijk zijn!

Aan de slag met een personal trainer

Vaak worden de kosten van een personal trainer niet gedekt vanuit de ziektekostenverzekering. Toch kan het heel interessant zijn om voor de hulp van zo’n personal trainer te kiezen. Het is voor veel mensen lastig om te bepalen welke oefeningen hen kunnen helpen om fitter te worden. Daarbij is het onverstandig om direct hard van stapel te lopen. Immers, je vergroot hiermee onbewust het risico op nieuwe blessures aan spieren en gewrichten. Een overbelasting ligt op de loer.

Tip: kijk eens op internet of je een trainingsschema kunt vinden die aansluit op de doelen die jij voor jezelf wilt stellen. Ideaal, wanneer je liever niet met een personal trainer sport.

Combineer cardio met specifieke oefeningen

Om fitter en gezonder te worden is het belangrijk om voor een combinatie van cardio en specifieke oefeningen te kiezen. Cardio kent verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan joggen, wandelen en zwemmen. Ook fietsen op een constant tempo is een vorm van cardio. Je kunt het buiten doen, maar ook in de sportschool. Veel mensen vinden het prettiger om in de buitenlucht te sporten. Het geeft ze een vrij gevoel en is minder snel saai dan het sporten in de sportschool.

Oefeningen die je spieren versterken

Na een cardiotraining zijn de spieren in je lichaam goed opgewarmd. Tijd om wat oefeningen voor specifieke spiergroepen uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan buikspieroefeningen, waarmee je de core van je lichaam versterkt. Ook kun je krachtoefeningen uitvoeren om je bovenbenen, kuiten of bijvoorbeeld armen te verstevigen. Je hebt dit niet specifiek nodig om fitter te worden. Cardio en een het voortdurend versterken van je core zijn een goede eerste stap! Combineer het sporten met een gezond voedingsschema. Neem na je training bijvoorbeeld een bakje kwark of gebruik eieren bij je avondeten. Ze helpen je sneller te herstellen.

Lees ook deze artikelen...