Met deze tips kun je tóch sporten met ischias

Wanneer je last hebt van Ischias, kan de pijn soms voor vervelende belemmeringen zorgen. Het zorgt voor een zeurende pijn in de benen en een uitstralende pijn vanuit de onderrug. Hierdoor kan sporten of intensievere activiteit misschien ondenkbaar zijn. Toch kan dit juist goed zijn, we leggen je uit waarom.

Over Ischias

Ischias is een zenuwaandoening, het wordt eigenlijk altijd veroorzaakt door onderliggende problemen of pijnklachten. Het treedt op bij beschadiging van de Nervus Ischiadicus, het langste zenuwnetwerk. Dit netwerk loopt vanaf de lage rug via de bil naar de benen.

De onderliggende oorzaken die tot beschadiging in het zenuwnetwerk leiden kunnen erg uiteenlopen. Één van de grote oorzaken is stress. Stress zorgt er namelijk voor dat het lichaam in een noodtoestand komt en onder andere de doorbloeding naar de zenuwen verslechterd. Andere oorzaken zijn een hernia, vernauwing van de wervelkolom en langdurige druk op de zenuw.

Bewegen met Ischias

Het is goed om te bewegen wanneer je last hebt van Ischias. Sporten kan namelijk duidelijke, positieve invloed hebben op de pijnklachten. Toch is het belangrijk om goed in de gaten te houden wat wel en niet kan. Low-impact sporten zoals wandelen, zwemmen en yoga zijn goed om mee te beginnen.

Tijdens de activiteit zul je goed moeten letten op je grenzen. Specifiek voor Ischias kunnen activiteiten die de rug trainen heel goed werken. Ga alleen niet gelijk veel kracht erop zetten, maak het niet te zwaar. Simpel fietsen kan al een goede oefening hiervoor zijn wanneer je let op een rechte houding van de rug.

Sporten kan dus een erg positieve invloed hebben op de klachten die je ondervindt bij Ischias. Echter, soms is enkel fysieke training niet genoeg om helemaal te kunnen herstellen. Dit is het geval als stress de echte, onderliggende oorzaak van Ischias is.

Behandelmethode

Om in dat geval écht van de pijnklachten af te komen, kan een mentale behandeling essentieel zijn. BreinMedicijn heeft een behandelmethode die je leert omgaan met stress, zorgen en onrust. Het gaat uit van het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Het kan er daardoor voor zorgen dat je zelfs volledig herstelt van Ischias.

Lees ook deze artikelen...