Vingerlikkende manieren om zoete aardappelen te gebruiken in gerechten

In de middeleeuwen was de aardappel allesbehalve een delicatesse voor de rijken. Het was vooral het voedsel van arme mensen. In heel Europa voldeden boeren aan hun eetlust door eeuwenlang verschillende soorten aardappel te eten.
Later leverde wetenschappelijke vooruitgang betere variëteiten op, die de vezels en de grootte ten goede kwamen. Vooral de zoete aardappel werd populair bij veel mensen.

Tegenwoordig voeden huisvrouwen in bijna elk land hun kinderen en echtgenoten met innovatieve gerechten met aardappelen. In Nederland eet men dagelijks verschillende soorten gerechten met aardappel. Je zult in dit bericht een aantal fantastische, indrukwekkende en leuke manieren leren kennen om de zoete aardappel te verwerken in gerechten. Dus lees maar verder met veel plezier.

Geweldige recepten van over de hele wereld

Gekookte aardappel met zout is favoriet bij bijna iedere Nederlander. We laten u hier enkele eenvoudige en praktische manieren zien om de zoete aardappelen te verwerken in verschillende soorten gerechten.

Garnalen en Noodle mix

Het is afkomstig uit de Thaise cultuur en wordt over de hele wereld erkend als een delicatesse. Om dit te bereiden, heb je garnalen, rijstnoedels, zoete aardappelen, smaakmakers en olie nodig. Eerst moet je de aardappelen, garnalen en noedels in aparte kommen koken.
Daarna moet je ze samen in olie bakken en kruiden toevoegen naar keuze. Tada, het is klaar om van te smullen. Op dezelfde manier kun je extra mineralen in je lichaam krijgen als je aardappel schil eet.

Eieren met extra kaas

Het is een veelgebruikt recept dat altijd aanwezig is in een vijfsterren ontbijtbuffet. Bovendien kost het heel weinig moeite en tijd. Om het te bereiden, moet je de zoete aardappel schillen en koken. Snijd dit daarna in plakjes. Bak het vervolgens in olie, samen met de toevoeging van eieren en kaas. U kunt naar eigen smaak kruiden en specerijen toevoegen. We raden je aan om het bij je ontbijt te gebruiken. Nadat je dit hebt gegeten zal jou een energieke dag tegemoet staan.

Sinaasappel / citroen aperitief

Als je de zoete aardappel in een minimum van tijd hapklaar wilt bereiden, dan is dit de juiste keuze voor jou. Je schilt en kookt de aardappelen, snijd hem in plakjes en giet citroen- of sinaasappelsap erover, samen met zwart zout. Het heeft een rijke smaak en is bedoeld als aperitief. Je kunt dit recept ook gebruiken voor kinderen die niet veel eten.

Zoete aardappel koekjes

Zoete aardappel kun je omtoveren tot heerlijke koekjes. Daarvoor moet je ze schillen, koken en tot een pasta pureren. Daarna moet je bloem, suiker, eieren en bakpoeder toevoegen. Vervolgens kneed je er koekjes van en bak je ze in de oven. Probeer dit; uw kinderen zullen ervan houden. Het is een goed idee om deze koekjes in te pakken voor de schoollunch van uw kind.

Tot slot

We hebben enkele eenvoudige en verfrissende manieren beschreven om zoete aardappel te consumeren. Probeer elke methode één voor één. Het zal elke keer je smaakpapillen verrijken.

Lees ook deze artikelen...