5 redenen waarom yoga geweldig is voor je lichaam

Yoga staat bekend om zijn grote spirituele en emotionele gezondheidsvoordelen, maar yoga heeft ook veel fysieke voordelen. Het is een eeuwenoude kunst om je lichaam, geest en ziel tot één te maken. Het is ooit ontworpen om te helpen een positievere kijk op het leven en een gericht, permanent gevoel van sereniteit en vrede te bereiken. Anno 2020 ervaren steeds meer mensen de fysieke, emotionele en spirituele voordelen van yoga. Wij zetten er vandaag 5 voor je op een rij!

Yoga is geweldig tegen stress

Stress is een van de grootste oorzaken van ziekte ter wereld. Wanneer deze stress zich opbouwt, kan dit tal van negatieve

effecten op het lichaam hebben die verergeren als je er niet voor zorgt. Gelukkig kan yoga je helpen een deel van deze stress te verlichten. Yoga vermindert volgens verschillende bronnen de fysieke effecten van stress op het lichaam. Door ontspanning aan te moedigen, helpt yoga het niveau van het stresshormoon cortisol te verlagen. Door drie keer per week een uur per dag yoga te doen, kun je die opgebouwde stress gemakkelijk afbreken en je de hele dag beter voelen.

Yoga is een geweldige workout

Yoga gebruikt houdingen en rekoefeningen die het lichaam uitdagen. Waar veel mensen gewichtheffen in de sportschool, gebruikt yoga je lichaamsgewicht om weerstand te creëren en je spieren te versterken terwijl je veel calorieën verbrandt. Yoga biedt verschillende intensiteitsniveaus voor beginners tot en met gevorderde beoefenaars. Het kan je helpen om beter af te stemmen op je lichaam en je een geweldige training voor de dag te geven.

Yoga maakt je flexibel

Er zijn veel activiteiten die je elke dag doet die je beweging beperken. Langdurig zitten kan rugproblemen, beperkte beenflexibiliteit en ervoor zorgen dat uw spieren strakker en strakker worden. Yoga rekt op de een of andere manier bijna elke spier in je lichaam uit. Yoga helpt ook om de lichaamshouding te verbeteren, wat resulteert in een betere houding en helpt bij het verlichten van rug-, nek-, gewrichts- en spierproblemen. Met alle rekoefeningen die zich richten op de wervelkolom en de verschillende spieren en ligamenten, is het moeilijk om iets te vinden dat yoga niet kan verbeteren. Het is wel een goed idee flexibele en comfortabele kleding te dragen, zoals die van Urban Goddess.

Yoga versterkt je longen

Een van de belangrijkste onderdelen van yoga is de focus op ademhaling. Bij elke beweging is ademen betrokken, maar dit type ademhaling is uitgebreider. Het helpt je te zien hoe belangrijk ademhaling is tijdens het sporten en helpt je ​​geest beter op je lichaam af te stemmen. Door deze ademhalingstechnieken te leren, verbetert je longfunctie en gebruikt je lichaam efficiënter zuurstof, terwijl je je cardiovasculaire conditie versterkt.

Yoga maakt je gelukkiger

De kern van yoga heeft één doel. Dat doel is om moksha of bevrijding te bereiken. We kennen het als innerlijke rust. Door yoga te beoefenen, ben je bevrijd van de stress die je vasthoudt en je geest, lichaam en geest één worden. Het ademen, strekken en opruimen van de geest die yoga omvat, wordt gebruikt om dit doel te bereiken. Yoga maakt je gelukkiger, meer op je gemak en laat je genieten van het heden. Als je probeert deze staat te bereiken, zullen je houding en algehele kijk op het leven positiever worden, waardoor je begrijpt dat al het slechte dat je ervaart of gaat ervaren, tijdelijk is. Geluk is waar we allemaal naar streven, en yoga doen kan je daarbij helpen.

Lees ook deze artikelen...