7 (gratis) manieren om in 2022 fitter en gezonder te worden!

Als je net als ik ben, dan heb ook jij dit jaar weer flink wat goede voornemens opgesteld om af te vallen, beter te eten of meer te bewegen. Met dat in gedachten heb ik 10 suggesties voor je op een rijtje gezet die je zullen helpen je goede voornemens vol te houden en je op weg te helpen naar een gezonder 2022. Deze tips zijn gemakkelijk uit te voeren zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Ze kosten je ook nog eens niets!

1. Beweeg meer

Lichaamsbeweging is een van de beste manieren om gezond te blijven. Ben je nog geen sporter? Maak dan snel wat aankopen in de dames sportcollectie van de Hunkemoller (waar nu flinke sales zijn) en begin met een simpele wandeling of een klein stukje joggen. Zie je meer in wat krachttraining, dan is het gebruik van elastieke banden een geweldige manier om een workout te creëren. Nu de sportscholen gesloten zijn zijn lichaamsgewichtoefeningen ideaal om sterker en fitter te worden!

2. Ontbijt

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die hun ontbijt overslaan doorgaans meer wegen dan mensen die dat niet doen. Mensen die ontbijten hebben ook de neiging om kleinere porties te eten tijdens de lunch, wat snacken halverwege de dag kan voorkomen en calorieën kan sparen voor het avondeten.  Dus tenzij je aan intermittent fasting doet, eet eens wat vaker een ontbijtje!

3 . Zorg voor meer slaap

Ook al denk je misschien dat meer slaap krijgen iets is dat je niet in de hand hebt, er zijn veel factoren die invloed hebben op hoeveel slaap iemand krijgt. Gebruik je slaapkamer idealiter alleen voor slaap, intimiteit (tip: check de Hunkemoller kortingscode voor prachtige items voor jezelf of je lover!) en het lezen van een boek – en leg die telefoon weg! Zaken zoals cafeïneconsumptie, lichaamsbeweging en stressniveau kunnen allemaal een verschil maken als het gaat om hoe moe je je ’s ochtends (en gedurende de dag) voelt. Als je moeite hebt om in slaap te vallen, probeer dan wat lichte oefeningen te doen voor het slapen gaan, en eet enkele uren voor je gaat slapen geen voedsel meer.

4. Eet elke dag vers voedsel

Of je het nu hebt over fruit, groenten, of peulvruchten (bonen, erwten, en linzen), het is belangrijk om te proberen elke dag een of andere vorm van verse producten te eten. Het eten van bosbessen met je favoriete ontbijtgranen of het toevoegen van baby worteltjes of gesneden paprika aan je boterham voor de lunch is een gemakkelijke manier om de hoeveelheid groenten die je elke dag eet te verhogen.

5. Eet 100 calorieën per dag minder

Uit onderzoek is gebleken dat als mensen 100 calorieën per dag uit hun dieet schrappen, ze in de loop van een jaar ongeveer 5 kilogram verliezen zonder andere veranderingen in hun levensstijl aan te brengen! 100 calorieën minderen is niet extreem, vooral als je bedenkt dat het maar om één kleine verandering gaat! PS: deze tip kun je uiteraard overslaan als je juist aan wilt komen 😉

6. Drink meer water

Mensen verwarren dorst vaak met honger, waardoor ze meer calorieën binnenkrijgen dan ze nodig hebben. Probeer een glas water te drinken voordat je naar de keuken gaat voor een snack. Als dat niet helpt, probeer dan sowieso om gedurende de dag zes tot acht glazen water te drinken.

7. Verander één ding tegelijk

Soms kan het proberen om te veel dingen in ons leven in één keer te veranderen leiden tot frustratie en mislukking. Probeer één gezonde verandering per keer door te voeren en probeer dan na weken van succes een tweede gezonde verandering door te voeren. Als je bijvoorbeeld meer wilt bewegen in je leven, probeer dan niet in één keer van nul minuten per week naar 60 minuten te gaan. Begin met 15 minuten dagelijkse activiteit en bouw van daaruit verder op!

Lees ook deze artikelen...