8 geheime manieren om af te vallen

Ontdek de geheimen van vet verliezen door deze 8 uitdagende producten toe te voegen aan je eten!

1. Mierikswortel

Geheime kracht: Het kan tranen in je ogen bezorgen, maar dit ingredient, die uit dezelfde familie als wasabi komt, kan vet laten verdwijnen diep in je cellen. Een onderzoek uit Kopenhagen wees bovendien uit dat de mierikswortel je hongergevoel tegengaat, wat natuurlijk helpt met afvallen!
Hoe te gebruiken: Je kan het over je biefstuk heen smeren, maar een klodder in het midden van je vistaart is ook perfect.

2. Grapefruit

Geheime kracht: Als je gedurende 12 weken elke dag een grapefruit eet, verlies je zo’n 1.4kg, volgenseen onderzoek van het Scripps Clinic in San Diego. “De natuurlijke eigenschappen van dit fruit zorgen voor een vermindering van insuline, wat weer garant staat voor het verliezen van gewicht.
Hoe te gebruiken: Snij het in stukken en serveer met garnalensaus, of mix het sap met peper, koriander en olijfolie voor een heerlijke zeebaarsmarinade.

3. Bonen

Geheime kracht: Bonen zitten vol vezels die helpen het hongergevoel te onderdrukken, omdat ze je hormoon cholecystokenin verdubbelen. “Dit werkt als een natuurlijke maaltijdregelaar, door het proces van het leegmaken van je maag te vertragen”, zegt dietist Lyndel Corlain.
Hoe te gebruiken: Probeer gebakken bonen, met een sprinkle van paprika.

4. Spinazie

Geheime kracht: Deze bladeren helpen je calorieen te verbranden door een maaltijdregulerend eiwit in je lichaam te pompen. Onderzoekers van de Lund Universiteit in Zweden vonden het eiwit thylakoids, wat zorgt voor een minder hongerig gevoel na de maaltijd.
Hoe te gebruiken: Mix wat spinaziebladeren in een sandwich met wat bacon en ei, of gebruik het bij kleinere maaltijden om je drang naar snacks later op de dag te vermijden.

[ad#Google Adsense-2]
5. Kokosnootmelk

Geheime kracht: Ondanks het feit dat melk uit een kokosnoot vrij vet is, zijn deze vetten essentieel voor je stofwisseling, zegt voedingsdeskundige Kate Cook. Onderzoek in de International Journal of Obesity kwam erachter, dat slechts 1 maaltijd met kokosnootmelk, zorgt voor een verhoging van het metabolisme met wel 5%.
Hoe te gebruiken: Mix een kan met kokosnootmelk en cayenne peper voor een heerlijke, gezonde marinade.

6. Kurkuma

Geheime kracht: Curcumine, het actieve ingredient van dit Indiase product, zorgt voor verbranding van vet en helpt je lichaam bij het afbreken van eiwitten. Onderzoek uit de Journal of Nutrition kwam er ook achter dat Kurkuma de groei van vetweefsel tegengaat.
Hoe te gebruiken: Gebruik Kurkuma om je lamskotelet mee te kruiden, of mix met gember, komijn en knoflook met een magere yoghurt voor een heerlijke dipsaus voor je volgende feest!

7. Kaneel

Geheime kracht: Veel wordt dit goedje niet gebruikt in maaltijden, maar onderzoek van het US Departure of Agriculture, wijst uit dat een kwart theelepel per dag gedurende 6 weken, een uitzonderlijke hoeveelheid bloedsuikers en ‘slechte’ calorieen uit je lichaam verwijdert.
Hoe te gebruiken: Verwissel je suiker voor kaneel in je volgende cappuccino, of gebruik het voor het kruiden van je biefstuk of speklapjes.

8. Mosterd

Geheime kracht: Mix 20g in elke willekeurige maaltijd, en een uur later zal je vetverbandingsproces met zo’n 20% gestegen zijn. Deze boost in je stofwisseling is te verklaren door het ingredient isothiocyanates dat in mosterd zit. Deze verwijden je bloedvaten en verhogen het gehalde van het hormoon ephedrine, die op hun plaats weer helpen vet te verbranden.
Hoe te gebruiken: Gooi een enkele klodder mosterd op je bacon met ei-sandwich en je tovert hem om naar een gezonde A-plus sandwich!

Lees ook deze artikelen...