Alles wat je moet weten over airsoft

De kans is groot dat je weleens iets gehoord of gelezen hebt over airsoft. Deze sport wint de laatste jaren namelijk aan populariteit. Zo zijn er meer en meer Nederlanders die airsoft beoefenen. Toch hebben veel mensen geen idee wat airsoft precies is. Kort gezegd is het een sport waarbij je plastic balletjes op de vijand afvuurt met behulp van wapens. Het draait overigens niet alleen maar om schieten, maar er zit ook een hele strategie achter het spelen van airsoft. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je er mogelijk wel wat meer over weten. In deze tekst vertellen wij jou alles wat je moet weten over airsoft.

Airsoft vs. paintball

Mensen die niet precies weten wat airsoft is, vergelijken het vaak met paintball. Hier valt iets voor te zeggen, want bij beide spellen neem je de vijand onder vuur. Grote verschil is dat dit bij paintball met verfballen gebeurt en bij airsoft met plastic balletjes. Net als bij paintball wordt airsoft vaak in de buitenlucht gespeeld. De natuur is een populair speelveld, omdat je je hier makkelijk kunt verschuilen achter bomen en struiken. Airsoft wordt overigens ook regelmatig in een overdekte hal gespeeld. De plastic balletjes die de spelers afvuren bij airsoft, zijn biologisch afbreekbaar. Hierdoor zijn ze niet schadelijk voor de natuur.

De basis van het spel

Airsoft is een sport die je met meerdere mensen tegelijkertijd speelt. Om te beginnen verdelen de spelers zich in twee teams. Beide teams starten ieder aan een andere kant van het speelveld. Voordat zij het speelveld betreden, wordt het doel van het spel verkondigd. Bij airsoft is het vaak de bedoeling dat je iedereen van het vijandelijke team uitschakelt. Als jouw team hierin slaagt, heb je gewonnen. Het kan ook zijn dat een team wint als één specifieke speler wordt uitgeschakeld. Als dit het speldoel is, wordt van tevoren in beide teams één speler aangewezen.

Wat heb je allemaal nodig voor airsoft?

Zo, je weet inmiddels al aardig wat over airsoft. Ben je (nog steeds) enthousiast? Dan is het handig om te weten wat je allemaal nodig hebt voor het beoefenen van deze sport. Veel mensen denken direct aan wapens. Begrijpelijk, want dit is onmisbaar bij airsoft. Denk overigens niet dat er slechts een paar wapens zijn voor airsoft. Nee, je hebt inmiddels keuze uit talloze wapens van verschillende merken. Zo kun je bijvoorbeeld een pistool of shotgun van Tokyo Marui kopen. Naast wapens moet je ook zorgen voor voldoende balletjes en magazijnen. Ook een accu voor jouw wapens is onmisbaar. Een accu zorgt er namelijk voor dat de balletjes in het magazijn afgevuurd worden.

Zorg voor goede bescherming

Als je de juiste wapens voor airsoft in jouw bezit hebt, kun je jouw tegenstanders onder vuur nemen. Bedenk je wel dat jezelf ook onder vuur genomen kunt worden. Daarom is het zaak om ook voor bescherming te zorgen. Koop in ieder geval een bril. Hiermee voorkom je dat de plastic balletjes in jouw oog kunnen komen. Sommige airsoft spelers dragen ook een masker. Hiermee wordt het hele gezicht beschermd.

Naast gezichtsbescherming is het ook handig om andere lichaamsdelen te beschermen. Overweeg bijvoorbeeld ook om knie- en ellenboogbeschermers te kopen. Omdat je tijdens een potje airsoft vaak kruipt of tijgert, hebben jouw knieën en ellenbogen flink wat te verduren. Last but not least is een helm kopen ook aan te raden. Hiermee bescherm je jouw hoofd niet alleen tegen de plastic balletjes, maar ook tegen stoten.

Lees ook deze artikelen...