Beta alanine bevordert de energievoorziening en heropname van melkzuur door spieren

Ben jij snel moe tijdens het sporten? Of wil je juiste meer uit je sportsessies halen maar ontbreekt het jou aan voldoende energie? Denk dan eens aan het gebruik van de juiste voedingssupplementen. Er zijn veel supplementen op de markt die kunnen zorgen voor een goede energie opname binnen de spiergroepen. Neem bijvoorbeeld Beta alanine, een aminozuren dat door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Door heropname van melkzuur te bevorderen krijgt je lichaam gedurende de gehele dag voldoende energie binnen. Beta alanine is verkrijgbaar in tabletvorm, maar ook in de vorm van een poeder. Hierdoor kan je de supplementen eenvoudig mengen met water of een andere vloeistof zodat het eenvoudig in te nemen is. Geniet van de energie die de supplementen je opleveren en haal hiermee het optimale uit je sportprestaties. 

Wat is Beta Alanine? 

Met de verschillende voordelen ben je vast benieuwd wat Beta alanine nu precies is. Beta alanine is een lichaamseigen stof dat bestaat uit een aminozuur dat het lichaam zelf aanmaakt. Het is dus een volkomen natuurlijk stof dat de energie uit je spieren en uit je voeding haalt. Beta alanine wordt dus je voeding worden gehaald, maar om hiervan optimaal te kunnen profiteren is het van belang dat je vrij veel van deze stof binnenkrijgt. Hierdoor kun je ook extra beta alanine innemen in de vorm van supplementen. Deze zijn verkrijgbaar als tabletten, maar ook in capsules of poeders. Zo geniet je van de voordelen van het supplement en kom je nooit meer zonder energie te zitten.

De diverse voordelen van Beta Alanine

Beta alanine kent dus diverse voordelen waar je van kunt profiteren. Zo bevordert Beta alanine de energievoorziening en heropname van melkzuur door spieren waardoor je spieren na iedere workout snel zullen herstellen. Er komt namelijk melkzuur vrij wanneer je spieren zich inspannen. Dit veroorzaakt een verzwaard gevoel in de benen en veroorzaakt spierpijn. Dit kan er dan voor zorgen dat je je vermoeid voelt. Met een juiste omzetting van de Beta alanine wordt ervoor gezorgd dat het vrijgekomen melkzuur wordt omgezet in energie. Zo hebben je spieren direct weer voldoende voedingsstoffen voor een volgende workout. Het spierherstel zal hierdoor een stuk sneller verlopen waardoor je het meest optimale uit je trainingen kan halen.

Ben je dus vaak vermoeid? 

Of heb je last van vermoeide spieren en gewrichten en wil je graag het optimale uit je trainingen halen? Denk dan eens aan het gebruik van de juiste voedingssupplementen. Hoewel de supplementen geen vervanging zijn van een gezond voedingspatroon, kunnen ze wel bijdragen aan het verhogen van de energielevels. Beta alanine is een van deze supplementen. Dit aminozuur zet het vrijgekomen melkzuur uit de spieren om in nieuwe energie. Het is een natuurlijk en lichaamseigen product waardoor het voor iedereen geschikt is. Haal met de juiste supplementen het maximale uit je training en zorg dat je energie de gehele dag op peil blijft. De supplementen zijn eenvoudig in te nemen en daardoor ook geschikt voor iedereen. 

Lees ook deze artikelen...