De basis voor een tijdloze look

De opkomst van vele beauty topmerken brengt ook met zich mee dat er steeds meer beautytrends ontstaan. Soms net te veel om het bij te houden. In dat geval is het wel fijn om een paar tijdloze beautytrends op een rij te hebben. Zo kun je jouw beauty topmerken naar keuze gebruiken en toch je eigen stijl behouden. HBB24 heeft dan ook een aantal trends op een rij gezet om te helpen bij het vinden van een tijdloze look.

Tijdloze Ogen

Lange volle wimpers zijn altijd een goed idee. Ze zijn tijdloos, een goede basis voor overdag en met een kleine toevoeging ook voor de avond. Lange wimpers zijn niet alleen sexy en vrouwelijk, maar op de juiste manier kunnen ze je ogen echt doen stralen. Voor volle wimpers is het dan ook het beste om meerdere lagen mascara aan te brengen van het begin tot het einde van de wimper. Hoe meer lagen, hoe voller het effect het effect. Let wel op dat de lagen niet te veel opdrogen tijdens het aanbrengen omdat het anders kan gaan klonteren. Beautymerken bieden verschillende mascara’s met verschillende borstels aan. De juiste borstel kan een hoop schelen bij de zoektocht naar de perfecte mascara. Kijk dan vooral ook naar wat het beste past bij het effect waar jij naar opzoek bent.

Liever lange, volle wimpers voor een langere tijd? Dan zijn wimper extensions ook een uitkomst. Dat kan in verschillende hoeveelheden, lengtes en krulbogen. Hierdoor is het dan ook een uitkomst voor vrijwel iedereen die geen zin heeft om in de ochtend tijd kwijt te zijn aan lange, volle wimpers.

Volle Lippen

Dat volle lippen inmiddels behoord tot een van de schoonheidsidealen is vrij duidelijk. Naast de fillers spelen ook beauty topmerken in op dit schoonheidsideaal, zo zijn er lipliners, lip plumpers, lipmaskers, lippenstiften en lipglossen te vinden om de lippen groter, opvallender en verleidelijker te maken. De obsessie die bestaat om grote opvallende lippen heeft te maken met dat het gezien wordt als een teken van jeugdigheid, vrouwelijkheid, gezondheid en vruchtbaarheid. Doordat het aantal oestrogenen afneemt met de jaren, neemt het volume in onze lippen af en worden onze lippen dunner en droger. De kleur vervaagd en de poeierige huid blijft achter. Door de lippen op te vullen of een kleur te geven waardoor ze voller lijken, associëren onze hersenen het met jeugdigheid, vrouwelijkheid, gezondheid en vruchtbaarheid. Een rode of roze lippenstift kan in dit geval dan ook wonderen doen. Het leuke hieraan is dat je eindeloos verschillende kleuren van verschillende beautytopmerken uit kan wisselen.

Sprekende Wangen

Dan zijn er nog de wangen. Om die te accentueren zijn er veel opties, maar is er niet veel nodig. Er zijn verschillende opties aan om de kaaklijn te accentueren, om kleur te geven aan het gezicht en om de jukbeenderen te accentueren. Nu schijnt het menselijk brein zich aangetrokken te voelen tot hoge jukbeenderen en geeft het op de juiste plek aanbrengen van make up de illusie dat ze iets hoger staan. Door een rouge op de wangen aan te brengen, een lichte highlighter op de jukbeenderen of een bronzer over de rest van het gezicht krijgt het gezicht kleur en begint het te stralen.

Op deze manier wordt het uitkiezen van je dagelijkse routine een stuk makkelijker en is de keuze voor een tijdloze look zo gemaakt. Make-up die bij elke outfit en gelegenheid past.

Lees ook deze artikelen...