Dit is hoe een NSD Spinner PowerBall je armen én handen in tip-top shape kunnen houden!

Als je WordFit.nl bezoekt en dus redelijk van sporten houdt, dan is de kans enorm groot dat je deze gadget ooit in je leven voorbij hebt zien komen: de PowerBall. Voor mij persoonlijk is het een apparaat waar ik altijd al eens gebruik van heb willen maken, maar eigenlijk nooit de moeite heb genomen om er een te kopen. Gelukkig werden wij recent benaderd door NSD-Spinner.shop en mochten wij een aantal varianten uitproberen. Eén ding is zeker: deze gaan de deur hier niet meer uit!

Wat is een NSD Spinner PowerBall?

De PowerBall, ook wel een handgyroscoop genoemd, is een uniek hulpmiddel waarmee de vingers, polsen, onderarmen, bovenarmen en zelfs de schouders flink wat kracht kunnen winnen. Kleine beweging in de onderarm en pols zorgen ervoor dat de bal sneller ronddraait in de schaal, en hoe sneller dit gaat, hoe meer kracht er op de handen en armen wordt uitgeoefend.

Zo’n NSD Spinner PowerBall (afhankelijk van het model) kan tot wel 27 kilogram weerstand ontwikkelen naarmate de bal in snelheid toeneemt! Stel je eens voor dat je een dumbbell van 27 kg in je hand hebt die constant van links naar rechts en van boven naar onder wil slingeren – die vast blijven houden is best een pittige uitdaging.

De NSD Spinner PowerBall bij revalidatie

Vroeger dacht ik altijd dat zo’n PowerBall een leuke gadget was of eigenlijk meer een speeltje. Een beetje zoals de fidget spinners van tegenwoordig. Na het proberen van de PowerBalls die we opgestuurd hebben gekregen, begrijp ik echter dat niets minder waar is. Het ronddraaien van zo’n bal is een serieuze workout. Vooral bij revalidatie lijkt het gebruik van zo’n gyroscopische bal enorm geschikt.

Het opbouwen van kracht in je arm kan namelijk best moeilijk zijn na een blessure. De langere rustperiode die nodig is voor herstel betekent dat je arm minder betrokken bij je dagelijkse bezigheden is en spierverlies een probleem kan zijn. Gelukkig kan de Powerball je bijstaan bij armrevalidatie, maar ook zaken als een tennisarm of golfelleboog. Door deze unieke gyroscoop enkele minuten per dag rond te draaien, kun je de kracht terugkrijgen die nodig is voor een snel en effectief herstel (maar schakel uiteraard áltijd een medisch specialist in bij deze klachten).

De NSD Spinner PowerBall voor een sterkere grip

Wil je je grip versterken, bijvoorbeeld omdat je meer gewicht wilt tillen in de sportschool of omdat je met moeite een potje mosterd open kunt krijgen? Ook dáár is de NSD Spinner Powerball voor geschikt.

De NSD Spinner Powerball-gyroscoop kan voor fitness worden gebruikt voor de armen, polsen en schouders en helpt bij het opbouwen, versterken en definiëren van spieren in deze gebieden. Het gebruik van de Powerball is in feite een eenvoudige maar zeer effectieve weerstandstraining. Naarmate je de snelheid van het apparaat opbouwt, worden ook de krachten die tegen je arm worden gegenereerd groter.

Dit betekent dus óók dat je vingers en onderarmen steeds meer moeite hebben om de bal vast te kunnen houden. Wanneer de NSD Spinner Powerball gedurende een langere periode wordt gebruikt als onderdeel van een trainingsprogramma, dan weten we zeker dat je binnenkort razendsnel een ijzersterke grip ontwikkelt.

De NSD Spinner PowerBall is er voor alle niveaus

Zoek je een PowerBall in Nederland? Dan is NSD-Spinner.shop van PowerBall Nederland B.V. waar je moet zijn. Niet alleen hebben ze de beste kwaliteit powerballs die verkrijgbaar zijn, ze hebben ook nog eens een ontzettend groot assortiment. Er is namelijk een PowerBall voor iedereen en voor elk niveau. Zo vind je er de NSD Spinner Fusion die vooral voor revalidatie én fun geschikt is, maar als je echt flink wat kracht op wilt bouwen, dan raden we de extra grote en zware NSD Spinner Titan Autostart aan. Wát een gevaarte is dat als hij eenmaal in je hand begint rond te stoten.

Conclusie: kopen zo’n ding!

Ben jij een sportfanaat en wil je ijzersterke handen en onderarmen ontwikkelen? Dan is het dagelijks gebruik van een NSD Spinner serieus de moeite waard. Naast dat ze ontzettend portable zijn (hij past gewoon in je zak), hoef je tegenwoordig ook niet meer met touwtjes te spelen om hem draaiende te krijgen. De meeste luxere varianten beschikken tegenwoordig namelijk over een autostart-functie vergelijkbaar met hoe je een opwindbaar autootje laat rijden. Even draaien en gaan!

Lees ook deze artikelen...