Een groot tekort aan gezonde afhaalmaaltijden – Wat is er voor nodig om te groeien?

Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk eten aan huis laten bezorgen door verschillende bezorgdiensten. Maar is het je wel eens opgevallen dat 8 van de 10 restaurants, op bijvoorbeeld thuisbezorgd, ongezonde maaltijden aanbiedt. Een gezonde leefstijl is natuurlijk super belangrijk en in een land waarin de mensen steeds meer aankomen is er dus een groot tekort aan gezonde afhaalmaaltijden. Ben jij dus een echte keukenprinses of prins wanneer het gaat om het bereiden van gezonde maaltijden en heb je altijd al en eigen afhaalrestaurant willen openen? Tegenwoordig gaat dit een stuk gemakkelijker dan menig mens denkt. Dus waar wacht je nog op? En deel jouw kookkunsten ook met andere! 

Hoe pak je het aan?

Het belangrijkste is natuurlijk het vinden van een geschikte locatie. Dit zal dan ook de meest ingewikkeld zijn maar gelukkig staan de bank en KvK voor je klaar om te helpen waar nodig. Wanneer je eenmaal de locatie hebt gevonden, deze hebt ingericht en beschikt over de benodigde vergunningen is het tijd om te gaan werken aan de branding voor jouw restaurant. Wat je tegenwoordig veel terugziet bij afhaalrestaurant is het bedrukken van producten met eigen logo of restaurantnaam. Gezond eten en bewust bezig zijn met het milieu gaan hand in hand, duurzaam wegwerpbestek bedrukken is een goede optie om te laten zien aan jouw klanten achter wat voor waardes jouw onderneming staat terwijl je tegelijkertijd reclame maakt. 

Een product wat steeds populairder wordt in de horeca wereld is vetvrij papier. Dit papier is ideaal voor afhaalmaaltijden omdat hierdoor vet of saus wat uit het eten komt niet meer kan gaan lekken in de tas.

Drukwerk =  key

Drukwerk is anno 2022 nog steeds razend populair binnen de horeca sector. Het wordt gebruikt om te adverteren, voor branding en voor het aankleden van het restaurant. Werkkleding, tassen, posters, menukaarten etc. zijn voorbeelden van verschillende drukwerk toepassingen binnen de horeca sector. Wanneer je dus van plan bent om een eigen onderneming te gaan starten is drukwerk onmisbaar. Maar waar haal je dit nou allemaal vandaan? Tegenwoordig zijn er veel drukkerijen die een breed scala aan horeca drukwerk producten aanbieden. Drukbedrijf Amsterdam is hier een goed voorbeeld van, zij bieden alles onder 1 dak aan wat het voor jou natuurlijk stukken gemakkelijker maakt. 

Thuis- maar niet zelf bezorgd

Je hebt natuurlijk geen tijd om zelf de maaltijden te gaan bezorgen, en dat hoeft ook zeker niet. Je kan je tegenwoordig namelijk geheel eenvoudig aansluiten bij de bezorgdiensten als Uber eats, thuisbezorgd of Deliveroo. Bestellingen komen dan via de app van de bezorgdienst binnen om vervolgens ook opgehaald en bezorgt te worden door de desbetreffende bezorgdienst. Hier betaal je dan natuurlijk wel een deel commissie over maar dit zal, zeker aan het begin, een stuk voordeliger zijn dan het aanschaffen van eigen bezorg scooters of fietsen.

Lees ook deze artikelen...