Laserbehandeling: dít zijn de redenen om dit in de winter te doen!

Hoewel je ’s zomers misschien meer bezig bent met je lichaamshaar dan in de winter, is het toch slim om hier ook in de winter bij stil te staan. Met name als je eraan zit te denken om voor een laserbehandeling te kiezen. Dit kun je namelijk het best in de wintermaanden doen! Benieuwd waarom dat zo is? Lees er meer over in dit artikel.

Laser reageert op pigment

De laser waarmee de behandeling wordt uitgevoerd, reageert op pigment in je huid. Daarom mag je huid niet te gebruind zijn als je een laser behandeling neemt. In de zomer bruint de huid gauw als je veel buiten te vinden bent. Dat kan de behandeling wat ingewikkelder maken. Het stuk huid dat gelaserd gaat worden, mag namelijk niet te bruin zijn om ongewenste pigmentvorming te voorkomen. In de winter is hier minder kans op.

Niet zonnen na afloop

Niet alleen voorafgaand aan de behandeling mag de huid niet te gebruind zijn: ook na afloop van de behandeling moet je tijdelijk uit de zon blijven. Wel tot acht weken. In de zomer is het best lastig om dat vol te houden, het is immers lekker weer. In de winter hoef je hier niet eens zozeer bij na te denken: warme temperaturen zijn ver te zoeken. Laat daarom je benen laseren in de winter, zodat je er vervolgens in de zomer optimaal van kunt gaan genieten. Naast je beenhaar kun je natuurlijk ook andere lichaamsbeharing laten laseren, zoals je okselhaar of je bikinilijn.

Haren zijn donkerder in de winter

Het lichaamshaar is over het algemeen wat donkerder van kleur in de winter. Ook dit helpt bij de behandeling. Als je namelijk heel lichte haren hebt, lukt de behandeling niet goed. Het kan dus handig zijn als je haren zo donker mogelijk zijn, wat in de winter het geval is.

Huid kan rustig herstellen

Een laserbehandeling heeft toch wel wat impact op de huid. In de koudere maanden van het jaar kan de huid na de behandeling rustig herstellen. Het is niet warm buiten, je gaat niet direct zweten. Ook is het zonlicht niet te fel, zodat je de nadelen hiervan niet ervaart.

Ideale timing

Tot slot: als je in de winter begint met een laserbehandeling, ga je voor een ideale timing. De kans is namelijk groot dat je met name in de lente en zomer blij bent met je weggehaalde lichaamshaar. In deze periode draag je immers kortere kleding! Bij een laserbehandeling zijn er meerdere sessies nodig, waarbij er verschillende weken aan tijd verstrijken. Als je hier tijdig mee begint in de wintermaanden, ben je dus op tijd klaar!

Lees ook deze artikelen...