Veel last van hoofdpijn? Dit kunnen oorzaken zijn

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn na een lange dag, als je bijvoorbeeld veel hebt gewerkt of als je weinig water gedronken hebt. Maar als je merkt dat je regelmatig last hebt van hoofdpijn, dan kan dat verschillende redenen hebben. Lang aanhoudende hoofdpijn is dan ook nooit een goed teken en de reden hiervan is gelukkig ook vaak te achterhalen. Maar het begint bij voor jezelf nadenken waar de hoofdpijn vandaan zou kunnen komen. Gelukkig is hoofdpijn zelden een symptoom van iets ernstigs. Eén van de volgende oorzaken kan wellicht de oorzaak zijn van jouw hoofdpijn.

Draag je een bril?

Draag je een bril? En zijn je lenzen dan sterk genoeg? Ook als je denkt dat je prima ogen hebt en je geen bril nodig hebt om goed te kunnen zien, kan het zijn dat je ogen moeite hebben met het scherp zien van dingen. Zie je gewoon goed, maar heb je aan het eind van elke dag erg last van hoofdpijn? Wellicht komt het doordat je ogen hard moeten werken om goed te zien. Een bril kan hierbij helpen. Laat je ogen eens meten en je komt er misschien wel achter dat je inderdaad beter af bent met een bril. Zet je hem dan op, heb je ook stukken minder last van hoofdpijn. Gun je ogen wat rust!

Spanning in het hoofd

Spanning en stress is niet alleen mentaal. Dit gaat namelijk vaak in je lichaam zitten. Er komt als het ware vaak ook stress op bijvoorbeeld je schouders en rug te staan. Dat komt doordat je dit vaak onbewust aanspant. Hier kun je verder weinig aan doen, dat is nu eenmaal hoe een mens werkt. Maar pijn in de spieren van je rug, nek en schouders kunnen door gaan stralen naar je hoofd. Bovendien is stress al een oorzaak van hoofdpijn. Al met al is het dus belangrijk om te ontspannen. Neem af en toe een stap terug en doe het rustig aan als je merkt dat je erg gespannen bent.

Genoeg vocht en voedsel

Uitdroging is voor veel mensen een reden voor hoofdpijn. Net als dat je na een avond drinken last hebt van hoofdpijn, kun je door gewoon te weinig water te drinken last krijgen van onder andere hoofdpijn. Zorg er dus voor dat je elke dag genoeg eet én drinkt, zodat je de voedingsstoffen binnen krijgt die je nodig hebt en dat je lichaam zo goed mogelijk kan functioneren.

Vertrouw je het niet, en wil je graag duidelijkheid? Ga dan naar de huisarts. Eventueel kan er een hersenscan gemaakt worden, zodat er inzicht gebracht kan worden in wat er aan de hand is. Een MRI hoofd duurt niet lang en geeft snel resultaat. Deze kan ook zonder verwijzing. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Lees ook deze artikelen...