Check het wereldrecord muscle-ups: 26 herhalingen in 1,5 minuut!

Muscle-ups zijn één van de moeilijkste oefeningen die je met je lichaam kunt doen. Het vereist namelijk een sublieme controle van het hele lichaam. Het is de Wit-Russische Maksim Trukhonovets die het wereldrecord op zijn naam heeft staan met 26 herhalingen in anderhalve minuut. En nee, we hebben het niet over swinging en kipping muscle-ups zoals Crossfitters hem vaak doen…

Met meer dan 147.000 volgers is Maksim een ​​instagram en inspiratieberoemdheid voor veel fitness- en gymnastiekliefhebbers. Als je nog nooit een muscle-up hebt gedaan en denkt: dat doe ik ff, dan kom je waarschijnlijk van een koude kermis thuis. Om deze beweging uit te voeren is het essentieel om de polsen en schouders goed op te warmen en de techniek onder de knie te krijgen om het lichaam omhoog te kunnen werken.

Waarom een muscle-up?

Wanneer je de muscle-ups uitvoert train je zowel je rug, je biceps, je triceps, borstspieren én je core. Het is een perfecte beweging om kracht, spiermassa en balans te krijgen. Reden genoeg om hem te gaan leren dus. Check de video hieronder!

Lees ook deze artikelen...