Een betere mind-body connectie? Ga boksen of kickboksen in Almere!

Als het aankomt op beweging, zijn er oneindig veel sporten die men kan uitvoeren. Hardlopen, krachttraining, zwemmen, crossfitten en fietsen zijn een aantal van de meest populaire sporten in Nederland. Maar sommige mensen zijn op zoek naar wat meer uitdaging en een sport die het uiterste uit ze haalt. Vechtsporten zijn dan een goede keuze.

Vechtsporten zijn er in veel diverse soorten, waaronder judo en karate. Vaak kiezen mensen ervoor om een vechtsport uit te oefenen om ervaring te krijgen in zelfverdediging. Heb jij behoefte aan een uitdagende sport waarbij je een betere mind-body connectie opbouwt? Kies dan voor kickboksen in Almere

Een verkorte geschiedenis van kickboksen

Kickboksen op de manier waarop wij het nu kennen, is rond de jaren zeventig populair geworden. In werkelijkheid bestaat de vechtsport al veel langer. Kickboksen heeft zijn wortels namelijk in de Thaise sport Muay Thai, dat een lange tijd geleden gebruikt werd om het Thaise leger te trainen. Ondertussen is het moderne kickboksen uitgegroeid tot een ontzettend populaire sport en wordt er door heel Nederland les in gegeven.

Wat leer je tijdens het kickboksen in Almere

Tijdens het kickboksen in Almere combineer je verschillende stoten en trappen met het opbouwen van een sterke mind-body connectie. Je wordt zowel mentaal als fysiek sterker en werkt tegelijk aan je conditie. De stoten en trappen waar gebruik van wordt gemaakt, bestaan uit variaties van hoge- en lage trappen, hoeken, directes en opstoten (uppercuts). Je maakt gebruikt van je vuisten, knieën en benen om de combinaties te maken.  Kickboksen is een respectvolle sport, waarbij altijd rekening wordt gehouden met de trainingspartner.

Professionele begeleiding 

Er is geen foute manier om met kickboksen of boksen in Almere te beginnen. De beste keuze die je kan maken, is om gewoon te beginnen! Tijdens kickboksen in Almere word je begeleid door een ervaren coach om veiligheid te garanderen. Tijdens het trainen leer je de diverse stoten en trappen op een correcte manier toepassen en gebruik je je hele lichaam om kracht uit te oefenen. Door te kickboksen, bouw je kracht en uithoudingsvermogen op, verbeter je de bloedsomloop en werk je aan je zelfverdediging. Daarnaast bouw je zelfvertrouwen op en werk je aan je mindset. 

Kickboksen in Almere op ieder ervaringsniveau

Je kunt op ieder moment beginnen met boksen of kickboksen. De sporten zijn voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd of ervaringsniveau. Een ervaren en professionele coach traint jou om alles uit jezelf te halen en continu te verbeteren. Kickboksen is een ware uitdaging en je test het uiterste van je limieten. De sport is een samenspel tussen de geest en het lichaam en tijdens het trainen leer je jezelf beter kennen. Kortom, kickboksen in Almere is dé sport voor mensen die op zoek zijn naar een uitdaging en sterk competitief aangelegd zijn!

Lees ook deze artikelen...