Geen geld voor de sportschool? Met deze tips kun jij toch afvallen!

De sportschool is een goede plek om de strijd met overtollige kilo’s aan te gaan. Probleem is alleen dat jij een abonnement af moet sluiten om er te kunnen sporten. Zo’n abonnement is vaak niet goedkoop. Heb jij hier geen geld voor? Denk dan niet dat afvallen niet mogelijk is. In deze tekst zetten wij een aantal tips op een rijtje om zonder abonnement op de sportschool af te vallen.

1. Ga een rondje hardlopen

Hardlopen is een goede manier om af te vallen zonder dat je naar de sportschool hoeft. Door regelmatig een rondje te lopen, val je op den duur af. Je verbrandt namelijk flink wat calorieën met hardlopen. Daarnaast brengt hardlopen nog een aantal voordelen met zich mee, waarvan één een conditie opbouwen is. Ten tweed kun je het doen wanneer het jou uitkomt, want je zit niet vast aan openingstijden.

Wat misschien wel het grootste voordeel is, is dat hardlopen jou nauwelijks geld kost. Voor hardlopen hoef je eigenlijk alleen maar sportkleding en sportschoenen te hebben. Dit maakt hardlopen een stuk goedkoper dan de sportschool. Ben je van plan om regelmatig hard te lopen? Investeer dan wel in goed schoeisel. Zonder goede schoenen krijg je namelijk snel last van jouw gewrichten, waardoor je er mogelijk al snel weer mee stopt.

2. Afvallen door te wandelen

Heb je geen geld voor de sportschool en vind je hardlopen ook niks? Dan kun je ervoor kiezen om een andere sport te beoefenen. Is dit ook niets voor jou? Geen paniek, want je kunt ook kilo’s verliezen door te wandelen. Door te wandelen verbrand je namelijk ook calorieën en verbeter je je uithoudingsvermogen. Jouw lichaam is immers in beweging. Sommige mensen denken dat zij al afvallen door eenmaal per week een klein rondje te wandelen. Dit kan inderdaad, maar het gaat in dat geval niet snel. Het is beter om meerdere malen per week te wandelen. Spreek bijvoorbeeld op vaste avonden met iemand af. Op deze manier heb je altijd een stok achter de deur. Wandel je regelmatig? Bouw het dan steeds verder op. Door grotere afstanden te lopen, verbrand je namelijk meer calorieën. Hierdoor zie je sneller resultaat.

3. Pas jouw eetpatroon aan

De meeste mensen denken dat het nodig is om te bewegen wanneer zij af willen vallen. Wanneer jij regelmatig beweegt, verbrand je inderdaad sneller calorieën. Toch hoef je niet per se te bewegen om af te vallen. Je kunt namelijk ook kilo’s verliezen door jouw eetpatroon aan te passen. Zo kun jij bijvoorbeeld een dieet volgen wanneer je af wilt vallen. Wanneer jij je hier strikt aan houdt, duurt het vaak niet lang voordat je resultaat ziet. Het is in dat geval zaak om producten die veel calorieën bevatten zoveel mogelijk links te laten liggen. Ruil die zak chips die je doordeweeks eet bijvoorbeeld in voor een gezonde snack, zoals een stuk fruit. Daarnaast is het belangrijk dat je gevarieerd eet. Vind je dit lastig? Dan kun je de Schijf van Vijf hierbij als leidraad gebruiken.

Lees ook deze artikelen...