Top 5 manieren om fit te blijven met spullen die je thuis hebt staan

In shape komen voor de zomer is misschien wat je voor ogen had, maar met de komst van het coronavirus en de sluiting van sportscholen in het hele land kan dat wat lastiger zijn geworden. Toch is er geen reden voor paniek: Er zijn tal van items in je huis die je in vorm kunnen houden tijdens deze moeilijke tijd, zoals koekenpannen, flessen afwasmiddel en zelfs bierblikjes! Hier zijn zeven manieren om fit te blijven met huishoudelijke items. Let’s go!

Een stoel

Een stoel heeft enorm toepassingen als het gaat om sporten vanuit huis. Zoek een stevige stoel in je huis en plaats deze in een open ruimte waar je je trainingsroutine kunt voltooien. Begin de training met schuine push-ups door je handen op de stoel van de stoel te plaatsen en push-ups uit te voeren.

Een stoel kan ook worden gebruikt voor dips. Begin met het plaatsen van beide handen op de voorste hoeken van de stoelzitting en strek uw benen voor je uit. Buig je ellebogen om jezelf te laten zakken en til jezelf vervolgens weer op om één herhaling te voltooien. Je kan ook een extra stoel onder de voeten plaatsen om het iets moeilijker te maken.

Een rugzak

Iedereen heeft wel ergens een oude rugzak liggen en het is tijd om die goed te gebruiken. Dit is waar je creatief kunt worden. Vul de rugzak met items uit je hele huis om je lichaamsgewicht te vergroten. Je kunt wat oude boeken, kleding, kookpannen of zelfs blikjes bier uit de de koelkast gebruiken. Zodra de rugzak is gevuld met een comfortabele hoeveelheid gewicht, kun je hem dragen tijdens lunges, squats, push-ups en andere cardio-oefeningen in huis.

Zware boeken

Loop naar die boekenkast waarvan je vergeet dat die er is en veeg het stof van die grote boeken die je nooit hebt kunnen lezen. Een zwaar boek kan je helpen om je core naar een hoger niveau te tillen terwijl je vanuit huis traint. Leg het hardcover boek op je borst terwijl je crunches doet om extra spanning toe te voegen aan de intensieve training.

Probeer ook eens op je rug te liggen met je handen in de lucht terwijl je het boek boven je houdt. Gebruik vervolgens je buikspieren om je schouders van de grond te heffen. Je kunt die stoel ook weer uittrekken voor nog een oefening die gericht is op je core en benen. Terwijl je in de stoel zit, houd je je benen voor je lichaam bij elkaar en leg je het zware boek op je schenen. Breng je benen langzaam omhoog en omlaag om het branden te voelen. Het boek kan ook worden gebruikt voor verschillende andere trainingen als je een beetje creatief bent!

De trap

Veel huizen hebben een trap ofwel binnen of buiten. Als je het geluk hebt om een ​​trap bij je thuis te hebben, zijn ze een geweldige manier om het hart te laten pompen en de spieren te laten branden. De trap op en af rennen zorgt voor een geweldige cardiotraining. Als je je training wat moeilijker wilt maken, gooi die volle rugzak dan op je rug voordat je de trap op gaat. Je kunt de trap ook gebruiken voor andere oefeningen zoals incline push-ups, decline push-ups, dips en verschillende rekoefeningen.

De muur

Muren hebben we allemaal, dus kun je ook muuropdrukoefeningen doen! Kijk naar de muur met je armen op schouderlengte van elkaar, leg je handen op de muur en voer een eenvoudige push-up uit tegen de muur. Op zoek naar iets uitdagender? Probeer wat muurwandelingen. Begin in een hoge plankpositie met je voeten tegen de muur. Loop met je voeten de muur op tot je gezicht de muur raakt. Loop langzaam terug naar beneden tot je bij je oorspronkelijke positie bent en herhaal voor een totaal van 5 herhalingen.

Lees ook deze artikelen...