Waarom is draagbare technologie anno 2022 nog steeds nuttig voor mensen die trainen en niet alleen voor hen?

Denk jij dat draagbare technologie alleen nuttig is voor trainen? Dan heb je het mis! Ook voor mensen die niet trainen kan het heel nuttig zijn om deze technologie te gebruiken. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij je algemene gezondheid en de veiligheid van jezelf en mensen om je heen. In dit artikel leggen we je uit waarom draagbare items zo populair zijn en welke producten er ook in het dagelijkse leven erg handig zijn.

Alles staat met elkaar in verbinding

Tegenwoordig is er voor alles wel een appje op je telefoon. Van apps om boodschappen te bezorgen tot apps die je eraan herinneren dat je je planten moet water geven, alles wordt uit handen genomen. Dat is niet zo vreemd, want digitalisatie kan een sector een enorme boost geven.

Een goed voorbeeld daarvan is het online casino. De aanbieders die hun website en spellen ook beschikbaar maken voor de mobiele telefoon, zien een aanzienlijke groei in het aantal spelers. Mensen willen namelijk alles vanaf hun telefoon kunnen regelen, anders is het al snel te veel moeite. Dat is precies waarom technologie draagbaar moet zijn.

Gehydrateerd blijven

Het is voor iedereen belangrijk om de hele dag door genoeg te drinken. Of je wel of niet traint is daarvoor niet van belang. Om ervoor te zorgen dat jij altijd voldoende vocht binnen krijgt, zijn er speciale bidons ontworpen die op basis van jouw activiteit aangeven wanneer je een slok water moet nemen. Tijdens een work-out blijf je dus altijd goed gehydrateerd en voor mensen die niet trainen is het gemakkelijker om aan de twee liter water per dag te komen.

Voldoende bewegen

Een fitbit of ander slim horloge dat dagelijks telt hoeveel stappen jij zet, is natuurlijk ontzettend handig voor mensen die trainen. Zo weten zij dat ze op hun rustdagen niet te veel stappen zetten en hun lichaam overbelasten, maar ook niet te weinig lopen. Ook voor mensen die niet trainen kan het handig zijn om zo’n horloge te dragen. Het zetten van een bepaald aantal stappen is namelijk een goede manier om jezelf fit te houden, zonder intensief te sporten.  

Je gezondheid in de gaten houden

Tegenwoordig kan je niet alleen meer met een horloge in de gaten houden of je voldoende beweegt, er zijn ook ringen die kunnen bijhouden hoe je slaapritme en hartslag ervoor staan. Voor mensen die trainen is dit handig omdat ze hun trainingsschema daarop kunnen aanpassen, maar ook gewone mensen kunnen baat hebben bij zo’n ring. Als je bijvoorbeeld last hebt van hartritmestoornissen is zo’n ring een hele subtiele manier om je hartslag in de gaten te houden.

Locaties tracken

Voor mensen die trainen is een GPS tracker erg handig om na te gaan waar, hoe lang en op welk tempo ze bijvoorbeeld gefietst of hardgelopen hebben. Na afloop van de training kan deze informatie heel gemakkelijk uitgelezen en getraind worden. Mensen die niet trainen, kunnen deze trackers gebruiken om kleine kinderen of huisdieren in de gaten te houden. Sommige modellen hebben zelfs de functie om een melding naar je telefoon te sturen als de tracker buiten een bepaald gebied komt. 

Lees ook deze artikelen...