Wat is het verschil tussen EMS en ‘normale’ training?

In de sportschool zijn er veel verschillende soorten trainingen die je kunt beoefenen om een gezonder lijf te krijgen waardoor je automatisch ook beter in je vel gaat zitten. Tussen deze verschillende trainingen heb je natuurlijk de ‘normale’ trainging, maar je hebt ook de EMS training. Hieronder vertellen we je wat precies het verschil is tussen EMS en ‘normale’ training.

Werking

De werking tussen beide trainingen verschilt nog al, onder de ‘normale’ training zien we gewoon de standaard fysieke activiteiten die je uitvoert. Dit kan van cardio tot aan krachttraining zijn met behulp van verschillende sportapparaten. Maar het verschil met EMS training is dat er gebruik wordt gemaakt van elektrische impulsen. Deze elektriciteit wordt naar je spieren gestuurd, waardoor ze dus aanspannen zonder dat je ze beweegt of inspant.

Tijd

De tijd die je kwijt bent aan de trainingen verschilt nogal, de traditionele manier van trainen is meestal langdradig en kan voor sommige als saai worden ervaren. De EMS training is veel tijdsefficiënter. De trainingen van EMS zijn korter en je haalt meer uit de tijd dat je traint als bij de ‘normale’ training. 

Vetverbranding

De vetverbranding bij EMS training is ook een stuk efficiënter als bij ‘normale’ training, dat komt omdat je meer vet verbrandt tijdens deze training.

Herstellen

De herstelperiode tussen de twee soorten trainingen verschilt ook nog best sterk. Bij de traditionele manier van trainen heb je meestal wel een dag, soms langer nodig om te herstellen. Maar omdat je bij EMS anders je spieren stimuleert, ben je sneller weer hersteld en kun je sneller weer beginnen met trainen. Mocht je nog op zoek zijn naar een sportschool die EMS training geeft, kijk dan eens bij de luxe sportschool Den Haag en kijk bij de EMS training Den Haag.

Je hebt allerlei verschillende soorten en vormen van trainingen om je lijf gezond en actief te houden, waaronder de ‘normale’ training en EMS training. De werking tussen deze twee trainingen verschilt, bij de ‘normale’ training doe je puur fysieke activiteiten zonder teveel poes pas, bij EMS training worden er elektrische impulsen naar je spieren toegestuurd. EMS training is een stuk efficiënter qua tijd dan de traditionele manier van trainen, ook verbrand je meer vet tijdens het uitvoeren van deze training. Als je kijkt naar herstellen, heeft EMS training nog meer voordelen. Je hersteld namelijk een stuk sneller vergeleken met de ‘normale’ manier van trainen.

Lees ook deze artikelen...