Wat te doen als je geen tijd hebt om te sporten?

Het nieuwe jaar is alweer eventjes onderweg en de kans is groot dat menig goede voornemen ergens halverwege vorige maand gestrand is. Eén van de meest voorkomende goede voornemens is om meer te sporten, gezonder te eten en gewoon meer tijd aan je lichaam besteden. Maar keer op keer is er één ding wat deze droom voor veel mensen belemmerd: een gebrek aan tijd. Klinkt herkenbaar? Vandaag hebben we het over een aantal manieren om sport in je leven te implementeren, zelfs als je er eigenlijk helemaal geen tijd voor hebt (of denkt te hebben…)

Bekijk goed hoe je het momenteel aanpakt

Ga allereerst eens na of je het echt te druk hebt om te sporten, of dat er soms best wat ruimte is die je beter zou kunnen benutten. “Ik zou mensen die op zoek zijn naar meer beweging in hun levensstijl willen aanmoedigen om een ​​eerlijke blik te werpen op waar ze hun tijd doorbrengen, en hoeveel waarde of voordeel wat ze doen op dit moment aan hun leven toevoegt,” zegt Eliza Nelson, ACE-gecertificeerde personal trainer en orthopedische oefenspecialist. hierover tegen MyFitnessPal.

Ga er gewoon eens goed voor zitten en schenk eens aandacht aan het opzetten van een écht eerlijke dagplanning. Zit je bijvoorbeeld gedurende de hele dag een paar uur op Instagram en Facebook? Dan zou je die tijd ook best kunnen benutten met push-ups of sit-ups, nietwaar? Zodra je precies weet hoe je je dag nou eigenlijk doorbrengt, kun je waarschijnlijk best wat tijd vinden om er toch een workout in te proppen.

Take it easy!

Als je aan een training begint, betekent dit niet dat je uren van uw dag nodig hebt. In feite kun je al binnen 30 minuten een efficiënte training krijgen, maar zelfs een minuutje tussendoor kan uiteindelijk flink zijn vruchten afwerpen. Je kunt je training dus zelfs opdelen in kleinere stukjes die je de hele dag kunt doen als je echt niet een heel blok van bijvoorbeeld een uur hebt om te trainen. Onderschat niet de effectiviteit van hier en daar 10 minuten trainen!

Maak een plan

Maximaliseer je tijd in de sportschool (of thuis) door je training van tevoren te plannen – zelfs als je plan zo simpel is als 10 minuten op de loopband lopen en een paar sets halter squats en chest presses eruit pompen. Als je niet weet waar je moet beginnen of hoe je de apparatuur moet gebruiken, kijk dan eens of je sportschool een gratis evaluatie of persoonlijke trainingssessie biedt. Dit kan je op zijn minst vertrouwd maken met de apparatuur, en je kunt handige aanwijzingen krijgen over verschillende bewegingen die je kunt proberen.

Wees creatief

Soms staat het leven zelfs de beste plannen in de weg. Maar zelfs als je de groepsoefeningen waarvoor je je hebt aangemeld moet redden, of die routine die je van je personal trainer hebt gekregen, gewoon te lang en te ingewikkeld is om uit te voeren, kun je nog steeds manieren vinden om workouts in je dag te proppen; iets is altijd beter dan niets. Zoek bijvoorbeeld op Youtube eens een leuke 7-minute workout op, of ga eens wat vaker met je hond wandelen. Wat je workout ook is, zolang je in beweging blijft, ben je altijd gezonder bezig dan die anderen die de hele dag op de bank hangen.

Lees ook deze artikelen...