Recensie: Whey Perfection – Body en Fitshop

Als je als sporter hard traint is het van belang dat je je lichaam aanvult met belangrijke voedingsstoffen als bijvoorbeeld eiwitten. Om de recensiehoek van Wordfit.nl nóg completer te maken beginnen we nu ook met het behandelen van diverse voedingsupplementen. Als eerste hebben wij de Whey Perfection van Body en Fitshop uitgebreid getest, die niet alleen erg goedkoop is, maar ook zeer lekker.

Kwaliteit
Over de kwaliteit van de Whey Perfection zijn we zeer te spreken. Per serving bevat de shake zo’n 22 gram whey proteine, 3,6 gram glutamine, 5 gram BCAA’s en maar weinig vet en koolhydraten. In principe perfect dus voor vrijwel elke sporter. De eiwitten zijn in verschillende soorten aanwezig, namelijk Whey Proteine Concentraat, Whey Proteine Hydrosilaat en Whey Isolaat, die allen hoogwaardige vormen van eiwit bevatten.

Gebruik en Smaak
Wat ons als eerste opviel tijdens het gebruik van de Whey Perfection was dat het poeder enorm goed mengt met de gebruikte vloeistof. Geen klontjes dus. De potten worden geleverd met een handige shakebeker wat het mengen nog eenvoudiger maakt. De smaak van de shakes beviel ons ook zeer goed. We hebben de smaken Cool Cassis en Lemon Ice geprobeerd en beide waren ze erg lekker. Je hebt eerder het idee dat je een milkshake drinkt dan een eiwitshake, en dat is natuurlijk erg belangrijk zodra je 3 shakes per dag naar binnen werkt. Groot voordeel ook van B&F dat hij in erg veel verschillende smaken aanwezig is (voor een lijstje scroll wat naar onder)

Prijs
De prijs van de Whey Perfection ligt erg laag. De potten van 2270 gram kosten €32,90 en voor een pot van 4540 gram betaal je zelfs slechts €54,90. Een zeer lage prijs dus voor kwalitatief goede eiwitten. Dit is realiseerbaar door voornamelijk Whey Concentraat als eiwitbron te gebruiken, een goede, maar toch iets mindere kwaliteit eiwit dan het duurste Whey Isolaat (wat overigens ook in de Whey Perfection zit).

De combinatie van prijs en kwaliteit maakt de Whey Perfection dus misschien wel de perfecte shake om jou als sporter te voorzien van je eiwitbehoefte. Een aanrader dus.

Samenstelling per 100 gram:
Kcal 393
Eiwit 78,0 gr
Koolhydraten 9,0 gr
Vet 5 gr

Lees ook deze artikelen...