Waarom kiezen mensen voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is een zeer gunstige niche behandeling van letsel, aandoening en ziekte. Met behulp van specifieke fysieke methoden helpt het bij het herstellen van de mobiliteit, functie en beweging in het getroffen gebied. Fysiotherapie maakt gebruik van geëxperimenteerde en onderzochte informatie over hoe het lichaam werkt en maakt gebruik van medisch gecertificeerde procedures voor de behandeling.

 

Fysiotherapie is ook uiterst voordelig bij het voorkomen van verder letsel of schade aan het eerder gespannen lichaamsdeel. Het is zeer populair omdat mensen van elke leeftijd de voordelen ervan kunnen genieten door een goede vorm en gezondheid te behouden en te behouden, waardoor letsel of ziekte wordt voorkomen.

Gediplomeerd beroep met bekwame professionals

Fysiotherapie is een gediplomeerd beroep waar goed opgeleide, bekwame en ervaren professionals de beste zorg en behandeling bieden. Fysiotherapeuten bij Fysio Dokkum zijn goed onderzocht en gebruiken hun uitgebreide vaardigheden en ervaring om gecompliceerde situaties zoals respiratoire, neurologische, cardiovasculaire en neuromusculoskeletale situaties te verbeteren. Heb je een blessure of loop je tegen een probleem aan, raadpleeg dan onze deskundige fysiotherapeuten op de verschillende locaties, zoals dry needling in Leeuwarden. Ook kun je kiezen voor een manuele therapie in Franeker

Voordelen van fysiotherapie

We noemen hieronder enkele aandoeningen waarbij fysiotherapie heeft geholpen om de best mogelijke resultaten te behalen:

Pijn verwijderen of verminderen

Patiënten die lijden aan artritis, spierspanning/verstuiking of tendinitis hebben baat bij het gebruik van therapeutische technieken en oefeningen zoals Soft Tissue Mobilization of het gebruik van modaliteiten zoals TENS, IFC en Ultrasound. Deze therapieën helpen bij het verlichten van de pijn en zorgen zo voor normaliteit. 

Helpt bij het vermijden van chirurgie

Laten we dit onder ogen zien. We leven allemaal in moeilijke pandemische tijden en niemand wil een ziekenhuis bezoeken of een operatie ondergaan. Er zijn echter enkele onvermijdelijke situaties waarin een operatie het laatste redmiddel is. Fysiotherapie kan dit helpen voorkomen door in de beginfase zelf te sturen en te helen. Het is ook nuttig in pre- en post revalidatieprogramma’s om de complicaties die kunnen optreden tijdens de operatie te verminderen. 

Verbetering van de algemene kracht van je lichaam

Hoewel fysiotherapie zeer gunstig is om de pijn tijdens of na een operatie te verminderen, helpt het ook bij het verbeteren van de algehele kracht en robuustheid van het lichaam. Weet je dat fysiotherapie specifieke oefeningen en rekoefeningen omvat die helpen bij de cumulatieve coördinatie van het lichaam?

Minder geneesmiddelen gebruiken

Elk medicijn dat een patiënt gebruikt, heeft op enig moment in het leven een bijwerking. Bepaalde situaties vereisen dat een patiënt medicijnen gebruikt om zijn/haar aandoening onder controle te houden of te behandelen. Er zijn echter gevallen zoals een operatie, waarbij een patiënt afhankelijk is van het medicijn voor pijnverlichting. We raden fysiotherapie aan als een alternatieve keuze om deze zorg aan te pakken en de afhankelijkheid en bijwerkingen veroorzaakt door medicijnen te verminderen.

Lees ook deze artikelen...