5 tips om je dieet vol te houden

Volg je een bepaald dieet? Dan heb je vast wel eens opgemerkt dat het best lastig is om je dieet vol te houden. Er zijn zowel interne als externe factoren die ervoor zorgen dat het je lastig wordt gemaakt. Aangezien een gezond gewicht belangrijk is voor je gezondheid, is het wel verstandig dat je zoveel mogelijk een gezonde eet. We helpen je daarmee door je in deze blog 5 tips voor het volhouden van je dieet te geven.

Dieet tips

Wil jij een gezonde levensstijl hebben en in ieder geval voor een bepaalde periode een specifieke dieet volhouden? Volg dan onderstaande 5 tips:

  1. Bijhouden wat je eet
  2. Beloon jezelf
  3. Zoek een partner
  4. Overweeg sportvoeding
  5. Denk aan de lange termijn

Lees hieronder een meer uitgebreide en duidelijke omschrijving van de tips.

Bijhouden wat je eet

Er zijn handige apps waarmee je eenvoudig kunt bijhouden wat je eet, wanneer je het gegeten hebt, hoeveel calorieën het bevat en wat de macronutriënten zijn. Ook kun je instellen hoeveel calorieën je (maximaal) op een dag eet, waardoor je gemakkelijk ziet hoeveel je nog kunt eten. Door dagelijks je voeding bij te houden, ben je er bewust mee bezig en is de kans dat je ongezond gaat eten of opgeeft kleiner.

Beloon jezelf

Beloningen geven de mens motivatie om door te gaan. Dat geldt voor een dieet, maar ook voor bijvoorbeeld je sport of werk. Bij het bereiken van een bepaald mijlpaal, kun je jezelf belonen. Het liefst niet met ongezond eten (ook al kun je dit waarschijnlijk niet altijd vermijden; beperk het), maar bijvoorbeeld door iets leuks voor jezelf te kopen of naar de film te gaan. Zelfs kleine beloningen kunnen je toch de motivatie en doorzettingsvermogen geven die je nodig hebt!

Zoek een partner

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Zoek dus een of meerdere partner(s) waarmee je een dieet gaat volgen. Dit hoeft niet eens hetzelfde dieet te zijn, zolang je maar elkaar steunt en motiveert. Je kunt het met elkaar hebben over onder andere jullie voortgang, bereikte mijlpalen en gezonde voeding. Daarnaast kunnen jullie elkaar vragen stellen. Best wel handig dus, zo een partner!

Overweeg personal training

Een personal trainer kan je zowel op het gebied van sport als voeding helpen. Hierdoor krijg je deskundig advies voor sport en/of voeding. Daarnaast geeft een personal trainer je de motivatie die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Personal training wordt vaak in een specifieke locatie of stad gegeven. Zo is er onder andere personal training Hoorn, Amsterdam, Purmerend en Zaandam.

Denk aan de lange termijn

Het is verstandig om een focus op de lange termijn te hebben. Te snel afvallen, wat ook wel een crashdieet wordt genoemd, is absoluut niet gezond. Denk naast je dieet dus ook aan je algemene levensstijl en voedingspatroon en zorg ervoor dat die niet alleen tijdelijk, maar altijd zo gezond mogelijk moet zijn!

Lees ook deze artikelen...