Vision Quest is erg trending

Vision Quest is een Indiaans gebruik. Het is een zoektocht naar je eigen bron dat uiteindelijk voor een proces van genezing en vernieuwing moet zorgen. Tijdens vier dagen en nachten laat je de buitenwereld voor wat het is en keer je naar binnen, naar je kern. Indianen gebruikten het ritueel om van jongens echte mannen te maken. Tegenwoordig kan een Vision Quest gewoon in eigen land plaatsvinden. Zeker de natuur op de Waddeneilanden wordt er vaak voor gebruikt.

Vier dagen van de buiten- naar de binnenwereld
De natuur is nadrukkelijk de gids tijdens je Vision Quest en vertelt je het verhaal van jezelf en je hoofd, hart en ziel. De natuur houd je een spiegel voor. Een Vision Quest brengt een kantelmoment over een onderwerp dat je niet van tevoren weet. Je krijgt inzichten, je krijgt kracht en contact met je binnenwereld. Veel mensen die al aan een Vision Quest deel hebben genomen zeggen als een geheeld mens terug te keren met de antwoorden waarnaar ze op zoek waren.

Vastzitten in je leven en zoeken naar jezelf
Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om deel te nemen aan een Vision Quest. Bijvoorbeeld als je even helemaal vastzit in je leven en op zoek bent naar jezelf. Als je ├ęcht niet weet hoe je verder moet of als je niet verder kunt of dat niet durft. Spirits helpen je gedurende de dag, zorgen voor ondersteuning, lopen mee en laten je voelen dat je het niet alleen hoeft te doen. Ze zijn er om je verder te helpen. Spirits zullen bomen en dieren tegen je laten praten en je vragen stellen.

Gevoelens, verlangens en angsten worden in kaart gebracht
Vision Quest start met een aantal voorbereidingsdagen en wordt getracht het antwoord te geven op de vraag waarom je juist nu mee gaat doen. Gevoelens, verlangen maar ook angsten worden in beeld gebracht. Je ziel zal uiteindelijk een voor jou veilig onderkomen in de natuur zoeken, waar jij vier dagen en nachten door gaat brengen.

Inzichten voor hart, ziel en hoofd
De Vision Quest start bij zonsopkomst en door de poort ga je van de buiten- naar de binnenwereld. Dus zonder smartphone, boeken, een horloge of de krant, die alleen maar voor afleiding kunnen zorgen. Je moet het met alleen de spirits doen. Zij staan echter voor hun taak en zullen je hart, ziel en hoofd inzichten bieden die de antwoorden bevatten op vragen waarnaar jij al zo lang zocht.

Ervaringen worden gedeeld met andere deelnemers en gespiegeld
Na vier dagen en nachten zit het er weer op en deel je je ervaringen en je verhalen met andere deelnemers. Omdat de ervaringen gespiegeld worden, worden de boodschappen die jij kreeg tijdens de Vision Quest nog duidelijker en besef je de boodschappen van de spirits nog veel beter. Je weet hoe jij je leven op kunt pakken als je weer thuis bent. Tijdens je verblijf in de natuur moet je het doen met een zeil tegen water, een slaapmat en slaapzak, wc-papier, water en warme kleding mee, meer is het niet.

Lees ook deze artikelen...