De vele gezondheidsvoordelen van de Dode Zee

Alle verbazingwekkende voordelen van zout en modder uit de Dode Zee zijn niet enkel geruchten; ze worden gevalideerd door tal van wetenschappers en experts. Dode Zee-producten kunnen wonderen doen voor de huid, maar dat is niet alles, ze kunnen ook een aantal ziekten verlichten, zoals artrose, psoriasis en reuma. Op naar de healthshop dus voor een geweldige dosis antioxidanten!

Op enkele bacteriën en algen na kunnen geen andere levende organismen in de Dode Zee overleven. Je zou denken dat het een vloek is, maar het maakte het Dode Zeewater juist uniek. Er zijn geen andere waterlichamen zoals de Dode Zee en de minerale inhoud van zijn wateren is afwezig in andere zeeën en oceanen.

Unieke mineralen

Dode Zeezout bevat een verscheidenheid aan mineralen, waaronder magnesium, kalium, calciumchloride en bromiden. Magnesium is belangrijk voor vochtretentie in cellen, met opmerkelijke effecten op het vertragen van veroudering van de huid en het kalmeren van het zenuwstelsel. Kalium geeft het lichaam veel energie en helpt vocht in de huid in balans te houden, vooral na zeer actieve fysieke oefeningen.

Calcium is op zijn beurt effectief in het voorkomen van te veel waterretentie, het verhogen van de circulatie van vloeistof en het versterken van je botten en nagels. Ten slotte zijn Bromiden belangrijk bij het verlichten van spierstijfheid en ontspannende gespannen spieren. Het gebruik van deze aardmineralen is zeer effectief bij de behandeling van huidaandoeningen en is een belangrijke preventieve maatregel om de gezondheid van de huid te waarborgen.

Dit zijn vijf bewezen gezondheidsvoordelen van de Dode Zee:

1. Detoxt de huid
Het belangrijkste voordeel van moddermasker is dat het helpt bij het uitvoeren van de basisfunctie van het ontgiften van de huid. De ingrediënten die hier worden gebruikt staan ​​bekend om hun eigenschappen in het exfoliëren van de huid en het verwijderen van gifstoffen uit de huid. De Dode Zee is het meest perfecte detox-plan voor je huid. Het detox-plan is ook nuttig voor mensen met een vette, acne-gevoelige huid.

2. Verhoogt de circulatie
Een ander voordeel dat u van Dode Zee-producten krijgt, is dat het de bloedcirculatie in het lichaam verhoogt. Dit is een voordeel omdat je geen rode huid zult hebben na het doen van je gezichtsbehandelingen. Van de gebruikte ingrediënten is bekend dat ze de bloedstroom in het lichaam stimuleren, waardoor belangrijke voedingsstoffen naar je huid worden gebracht, terwijl gifstoffen worden afgevoerd. Dit is essentieel voor een normaal en gezond functioneren van uw cellen.

3. Behandelt huidaandoeningen
Er zijn verschillende huidaandoeningen die met dit product kunnen worden behandeld. Uit onderzoek van het Dode Zee Onderzoekscentrum (DSRC) bleek dat modder uit de dode zee bruikbaar is bij de behandeling van bepaalde huidaandoeningen zoals atopische dermatitis, psoriasis en vitiligo. Daarom kan het nuttig zijn om het moddermasker te gebruiken als een manier om deze huidaandoeningen te behandelen.

4. Verbetert de huid
Dode Zee moddermaskers hebben actieve ingrediënten zoals natrium, chloride, kalium, magnesium, calcium en ijzer waarvan bekend is dat ze effectief zijn in het verzachten en hydrateren van de huid. Daarom werkt het product om de conditie van de huid te verbeteren en wordt het vaak in anti-aging producten gebruikt, zoals Dode Zee-cosmetica producten van Minus417.

5. Verlicht pijn en ongemak
Reumatische aandoeningen worden ook behandeld met behulp van de modder uit de Dode Zee. Daarom zijn dergelijke producten erg in trek om pijn in het lichaam te behandelen.

Lees ook deze artikelen...