Waarom wel of geen voedingsupplementen

Voedingssupplementen worden steeds populairder. Hoewel de meningen hierover verdeeld zijn of dit nu wel of niet goed voor je is, kunnen we wel vaststellen dat de toenemende populariteit van voedingssupplementen vooral te danken is aan het feit dat steeds meer mensen gezonder willen leven en zich bezighouden met sport en beweging.

Er zijn erg veel soorten voedingssupplementen. En de vraag is dan ook wanneer je een bepaalde soort zou moeten gebruiken. Zoals de naam het als zegt is het een supplement. Wat niets meer of minder betekent dan een toevoeging. Hiermee wordt bedoeld een toevoeging op je bestaande eetschema en sportactiviteiten.

Wanneer je gewoon recreatief af en toe een rond je gaat hardlopen heb je echt geen supplementen nodig zolang je maar voldoende water drinkt en zelf thuis gezond eet.

Professioneel sporter of veel aan het trainen.

Zodra je meer gaat sporten en of aan intensieve of krachtige oefeningen of aan bijvoorbeeld OCR racing en gaat mee doen en hiervoor OCR workout voor oefent. Dan is het nemen van een voedingssupplement iets wat je kunt overwegen. Hoewel je alle bouwstoffen en toevoegingen uit gewoon eten kunt halen zijn voedingssupplementen ook gewoon erg praktisch. Het vergt weinig voorbereiding en kun je het direct consumeren.

Denk hierbij aan de gelletjes die duursporters gebruiken wanneer ze een paar uur aan het hardlopen, of wielrennen zijn. Obstacle Running is tegenwoordig een populaire sport waar je vaak meerdere uren flinke inspanning voor moet leveren. Dan is zo’n extra energie boost juist erg verstandig. En is een gelletje erg praktisch. Hoewel je deze zelfde energie ook uit een banaan of sinaasappel zou kunnen halen.

Ook de bekende eiwitpoeders zijn een erg gewild supplement. Veel krachtsporters gebruiken dit maar al te graag. Ook een voorbeeld dat jij uit heel veel andere voedingsproducten kunt halen maar waar vaak wel eerst bereiding voor nodig is. Met een eiwitshake ben je zo klaar en heb je weer snel de nodige eiwitten tot je genomen om je spieren sneller te laten herstellen.

Eerst een gezond eetpatroon.

Hoewel wij voedingssupplementen niet afkeuren vinden wij het wel erg belangrijk dat je eerst zorgt voor een optimaal en gezond eetpatroon. Pas wanneer je hier alles aan doet kun je gaan denken aan dergelijke voedingssupplementen. Daarnaast zijn deze supplementen niet altijd even goedkoop en kan het een flinke aanslag op je portemonnee zijn. Gelukkig is er dit artikel hier waar je tips kunt vinden over het besparen op voedingssupplementen.

Lees ook deze artikelen...