5 tips om klaar te zijn voor de perfecte ochtend workout

Als je geen ochtendtrainer bent, komt dat waarschijnlijk omdat je geen ochtendmens bent. En dat is oke! Slaap is een goede zaak, maar soms heb je de hele avond al volgepland met alles en nog wat. Als dat de norm wordt, kan trainen in de ochtend de enige optie zijn als je toch tijd wilt maken om wat pondjes te verliezen of spieren te kweken. “Maar vroeg wakker worden is zo moeilijk!” Zou je kunnen zeggen. Oké, dat is waar, maar luister: de wetenschap zegt dat het 66 dagen kost om een ​​nieuwe gewoonte te vormen, en dat is alles wat je eigenlijk doet – het creëren van een nieuwe gewoonte die je gaat helpen om je leven productiever te leven.

Volg deze tips van de trainers die hun brood verdienen door lesgeven aan vroege sporters, en er is geen enkele manier dat je over twee maanden nog steeds die snooze-knop indrukt.

1. Bepaal wat je wilt doen

Als je vroeg op de dag wakker wordt om te trainen, kun je jezelf een beetje comfortabeler laten voelen door jezelf een goede reden te geven, zegt Bethany Meyers, trainer bij Studio B in New York City. “Zorg ervoor dat het niets te maken heeft met fysieke verschijning, zoals, ‘ik heb gisteravond te veel chocolade gegeten, dus ik moet trainen’, want dat is een negatieve bijklank en je ochtendtraining voelt dan als een straf, ‘zegt ze. “Denk in plaats daarvan na over hoe het jou en je leven zal beïnvloeden. Misschien is het ‘zodat ik meteen na het werk naar huis kan gaan en meer tijd kan besteden aan het knuffelen van mijn kind’ of ‘Ik heb elke dinsdag een grote vergadering en een ochtendtraining geeft me een goed gevoel en voorbereiding’, voegt ze eraan toe.

2. Plan vooruit

Het is veel gemakkelijker om iets uit te voeren wanneer het van tevoren geplanned is, dan wanneer je het impulsief bedenkt. “Plan je training van tevoren en zet hem in je agenda, net zoals je zou doen bij een doktersbezoek”, zegt Sydney Miller, een instructeur bij SoulCycle en SoulAnnex in NYC. “Op die manier staat het in je agenda en kun je het gaan beschouwen als onderdeel van je dag. Als je je niet van tevoren commit, is de kans veel kleiner dat je spontaan je workout uit zal voeren in de vroege morgen. ”

3. Kies een workout die je leuk vindt

Dit klinkt voor de hand liggend, maar zoveel mensen vergeten dit als het gaat om een ​​ochtendtraining – wie wil er wakker worden voor iets waar ze een hekel aan hebben?

“Als je echt een bepaald soort workout verafschuwt, hoe vaak je het ook hebt geprobeerd, doe dan iets anders”, zegt Emma Lovewell, een instructeur bij Peloton. “Er zijn zoveel soorten fitnesslessen die er zijn. Probeer ze allemaal totdat je iets vindt dat blijft hangen. Je moet je training leuk genoeg vinden om er ’s morgens vroeg wakker voor te worden.”

4. Zoek een workout-buddy

Verantwoording is essentieel om vroeg uit bed te komen. “Het leukste aan mijn lessen van 6 en 7 uur is de sfeer en de loyaliteit die ze allemaal hebben in hun routine”, zegt CeCe Marizu, groepsfitnessmanager bij Equinox. “Ik zie de fitnessclub graag als de nieuwe club waar je echt aan jezelf kunt werken, deel kunt uitmaken van een sterke gemeenschap en kunt groeien met mensen. Het vinden van een work-bud kan het verschil maken in je routine. Denk er eens over na: iedereen zal het weten wanneer je een maandag overslaat.’

5. Leg je kleding ’s avonds al klaar

Dit is zo’n kleine inspanning en maakt een wereld van verschil. Je zult er niet alleen voor zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt om direct te kunnen trainen, maar “hiermee krijg je nog een paar minuten slaap dan wanneer je wacht tot in de vroege morgen”, zegt Danielle Devine-Baum, de creative director van Flywheel Sports. “Bovendien is er niets ergers dan een training overslaan en je verdrietige, ongebruikte trainingskleding nog steeds op je te zien wachten.”

Lees ook deze artikelen...