Het gebruik van etherische oliën in aromatherapie

Aromatherapie wordt al lange tijd gebruikt bij de behandeling van verschillende gemoedstoestanden en als oplossing om soorten stemmingen te verminderen. Het helpt om een beter beeld te krijgen van uw huidige stemming, alsmede de gewenste stemming. Deze voordelen worden gevonden bij het gebruik van aromatherapie en vele andere therapieën.

Het is belangrijk een stille plek te vinden, zoals wordt benadrukt door verschillende therapieen en scholen, om zodoende de turbulente geest tot rust te laten komen.

Wat voor effecten hebben geuren op je stemming?

Ken je verschillende gemoedstoestanden en Aromatherapie


Aromatherapie verwijst hoofdzakelijk naar de behandeling via geuren die typisch zijn verkregen uit aromatische planten, in de hoop dat ze gebruikt kunnen worden om je gezondheid te kunnen verbeteren. Er zijn diverse toepassingen van aromatherapie en de wijze van gebruik van de verschillende oliën kunnen verschillen. Een van de meest populaire geuren in aromatherapie is lavendel. Deze wordt in vele manieren gebruikt, maar staat vooral bekend om het opwekken van ontspanning. Dit is ongelooflijk belangrijk als het gaat om een scala van gezondheidsproblemen en stress gerelateerde aandoeningen. Daarom wordt in plaats van het gebruik van medicatie, vaak het gebruik van lavendel en aromatherapie aangemoedigd om stress te verminderen en spanning te verlichten, om zodoende de gezondheidsproblemen te verzachten dan wel te verminderen. Af en toe zijn simpele gevallen van uitslag, een gevolg zijn van stress.

Dit is de reden waarom in plaats van een medicatie voor uitslag, het gebruik van aromatherapie wordt gezien als oplossing voor het voorkomen van stress en daarbij ook uitslag. Ook yoga en andere ontspanningstechnieken worden hiervoor gebruikt, vaak in combinatie met aromatherapie.
Ook wordt het gezien als een manier om conventionele medicatie en behandelingen aan te vullen.  De geur van sinaasappel wordt vooral gebruikt om angst te verminderen. Aromatherapie kan ook worden gebruikt wanneer je je gevoel en humeur effectief wilt stimuleren. Als concentratie het gewenste doel is, zijn olien als pepermunt en eucalyptus wellicht wat je zoekt.

Lees ook deze artikelen...