Gemakkelijk gewicht verliezen door middel van verstandig eten

Heb jij ook weleens de neiging te eten alsof het je laatste maaltijd is?
Als het antwoord ja is, dan ben je niet de enige. Voor veel mensen is dit hun grootste valkuil, maar met enige verstandige tips en evenwichtige, gezonde voeding slagen er velen in om serieuze vooruitgang te boeken met hun dieet, en gemakkelijk gewicht te verliezen.

Open een grote zak chips met de bedoeling er slechts een paar uit te eten en voor je het weet heb je meer dan de helft van de zak op. En wie zet er nou een halve zak terug in de kast.. dan kan je hem net zo goed helemaal opeten, toch?

Het uitsluiten van maaltijden met de mentaliteit dat dit je gewichtsverlies zal helpen, kan er juist voor zorgen dat de weg naar die slankere buikRegelmatig eten bevordert je gewichtsverlies alsmaar langer duurt. Je metabolisme zal vertragen en je lichaam begint met calorieën op te slaan.

Tips voor verstandig eten

Deze  tips zullen je hepen met het bepalen van een goed dieet en het verliezen van gewicht.

  1. Eet met regelmatige tussenpozen
    Het maakt in principe niet uit of we drie, vier of vijf maaltijden per dag eten. Zolang je eet op regelmatige tijdstippen, zal dit voor een evenwichtige stofwisseling zorgen.
  2. Eet regelmatiger
    Verschillende studies rapporteren dat lagere niveaus van cholesterol worden geassocieerd met frequent eten. Door het regelmatiger eten vergroot je je kans op het hebben van lagere energie-innames.
  3. Bloedsuikerspiegel
    Je bloedsuikerspiegel blijft vaker stabiel als je regelmatig eet. Dit is voordelig omdat het zal helpen bij het voorkomen van honger leiden. Het leiden van honger leidt weer tot buitensporig snacken en meer eten tijdens de volgende maaltijd.

Een bijkomend voordeel van het eten op regelmatige tijden is dat het kracht en eenheid brengt aan uw familie door samen te eten.

De sleutel tot het verstandige eten is te voorkomen dat je grote vette onverteerbare maaltijden nuttigt. Het snacken tussen maaltijden moet zich richten op fruit, verse sappen, noten, bessen of verse groenten. Dus geen koffie, gebak of chocolade!

Neem een banaan

Neem je een banaan in plaats van een reep chocola, dan bespaar je hier alleen al ruim tweehonderd calorieën op!

Lees ook deze artikelen...