Boost je metabolisme en verbrand vet!

Of je nu probeert om gewicht te verliezen, of alleen je slanke lichaamsbouw te handhaven, het stimuleren van je stofwisseling (=metabolisme)  is altijd een goed idee. Er zijn verschillende manieren om je metabolisme een extra push, zoals ’s ochtends vroeg sporten, maar ook eten kan hierbij een factor zijn.

Het verhogen van je stofwisseling betekent dat je lichaam sneller calorieën verbrandt. Dus als je stofwisseling hoog is, blijft je lichaam calorieën verbranden, zelfs als je niets doet. Een trage stofwisseling kan er voor zorgen dat je gewicht aankomt, omdat je meer binnenkrijgt dan je lichaam verbrandt.

Hier zijn een aantal manieren om je stofwisseling te stimuleren, zodat je snel vet kunt verbranden:

  • Het eerste wat je moet doen is het toevoegen van een ontbijt aan je dagelijkse maaltijdplanner. Alhoewel veel mensen niet van ontbijt houden, geeft het je lichaam die kleine boost die het nodig heeft om je metabolisme te lanceren. Een 250-calorie snack is alles dat nodig is om je stofwisseling ’s ochtends te stimuleren.
  • Een andere manier om je metabolisme te verhogen is door specerijen toe te voegen aan je eten. Volgens de American Agricultural Research Service, is een kaneel een kruid dat je stofwisseling met twintig maal verhoogt, en alles dat je moet innemen is slechts 1/4 theelepel per dag.
  • Voeg kiwi’s toe aan je dieet. Kiwi bevat veel vitamine C, maar als je 500mg toevoegt aan je dag, verbrand je tot 39% meer vet tijdens je workouts. Neem alleen niet teveel vitamine C in, want zodra je de 2000 mg nadert, kan je nadelige effecten ondervinden zoals een opgeblazen gevoel en diarree.
  • Nog een maatregel is het kijken wat je drinkt. Het toevoegen van ijs aan een drankje zorgt ervoor dat je lichaam harder moet werken omdat het je maag moet opwarmen, wat op zijn plaats weer voor een verhoogde stofwisseling zorgt.
  • De plaats waar je eet kan net zo belangrijk zijn als wat je eet. Probeer jezelf tijdens het ontbijten in de buurt van een raam te plaatsen, mocht de zon staan, dan verhoogt dit namelijk je stofwisseling en bovendien helpt dit bij het verhogen van bot-en spierkracht.
  • Zorg ervoor dat je voldoende chroom binnenkrijgt om je lichaam meer calorieen te laten verbranden. Chroom is onder andere te vinden in tomaat, maar ook in supplementvorm. Het verhoogt de manier waarop je vet verbrandt. Volgens MedlinePlus zijn ook vlees, eieren, groene paprika, appel, banaan en spinazie goede bronnen van chroom. Probeer ongeveer 120mg chroom per dag binnen te krijgen.
  • De beste tip blijft toch om je maaltijden te verdelen in kleinere porties per dag. Elke keer dat je eet, zal je metabolisme stijgen. Hoe vreemd het ook klinkt, vaker eten zorgt ervoor dat je gewicht verliest.

Succes!

Lees ook deze artikelen...