Recensie: Medisana Bodytoner BTS

Je spieren verstevigen zonder een keiharde training? Het lijkt werkelijkheid te worden.

Willen we niet allemaal strakker en gespierder worden zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen? Met de Bodytoner BTS van Medisana is het mogelijk op een nieuwe manier je spieren te trainen. Nee, er worden geen Arnold Schwarzenegger lichamen beloofd zoals bij de vele Tell Sell reclames, maar spierversteviging lijkt wel degelijk mogelijk door middel van deze elektrische spierstimulatie.

De methode die wordt gebruikt heet ook wel EMS, een afkorting van Electrical Muscle Stimulation. EMS zelf is in principe al een bewezen werkzame methode voor diverse effecten op het menselijk lichaam. Zo kan het gebruikt worden voor zowel therapeutische doeleinden als puur voor training van het lichaam (denk aan revalidatie na een buikoperatie). De Bodytoner gebruikt deze zelfde techniek om elektrische impulsen uit te zenden naar de spiergroepen waar de meegeleverde pads op zijn geplaatst. De spieren spannen aan en ontspannen vervolgens weer.

Wordfit.nl heeft de Bodytoner al enige tijd mogen testen en we zijn er aangenaam verrast over. Wanneer je het product voor het eerst ziet denk je ‘dat gaat niet veel effect hebben’, maar na enkele sessies met de Bodytoner is die gedachte toch gaan veranderen. De Bodytoner wordt geleverd in een mooi pakketje met 8 zelfklevende pads die je op je lichaam kan plaatsen. Een klein nadeel van de pads is dat ze na een aantal keren gebruikt te hebben ze wat minder gaan kleven. Wat je hieraan kan doen is ze na gebruik met een druppeltje water nat te maken, op laten drogen en vervolgens weer in de hersluitbare zak te plaatsen. Zorg er hierbij natuurlijk altijd voor dat het apparaat uitstaat en de pads niet bevestigd zijn op het moment van het nat maken!

Een enorm pluspunt is dat het apparaat zeer makkelijk in gebruik is. Er zijn 7 programma’s waar je met een enkele knop gemakkelijk doorheen loopt. De 4 kanalen zijn op hun beurt ook makkelijk te bedienen doordat ze allemaal hun eigen plus- en min-knoppen hebben. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig de intensiteit van de pads op je bovenste buikspieren verhogen, terwijl de pads op je obliques op hetzelfde niveau blijven.

Na de Bodytoner 2 weken lang elke dag een half uur gebruikt te hebben kunnen we constateren dat spierversteviging met de Bodytoner inderdaad mogelijk is. Of je er val af zal vallen zijn we sceptisch over, maar dat is ook niet waar de Bodytoner voor is gemaakt. Denk dus niet dat je van dit apparaat kilo’s af zult vallen. Het wondermiddel waarbij je niets hoeft te doen en een droomlichaam kweekt is er niet en zal ook zeker niet snel uitgevonden worden.

Een tip van onze kant: Wees geen held door de BTS meteen op zijn hoogste stand te zetten, dit zal lelijk tegenvallen. Bouw de intensiteit op naarmate het apparaat aanstaat voor een zo aangenaam mogelijke spiertraining.

Heb je zelf een ervaring met de BTS van Medisana? Laat het ons weten via een reactie!

Lees ook deze artikelen...