Recensie: Gezond met zonlicht – Andreas Moritz

Zonlicht is essentieel voor onze gezondheid. Het is zowel voedingsstof als medicijn, en iedereen kan er gebruik van maken.

Mocht je deze zomer in Nederland zijn gebleven, dan heb je er misschien niet veel van gezien: de zon. Jammer, want het is niet alleen heerlijk om in een warm zonnetje te zitten, het is ook nog eens heel goed voor je.

Andreas Moritz, die bekend is van het boek ‘Kanker is geen ziekte’ vertelt in het 208 pagina’s tellende boek op een duidelijke en frisse manier over de effectiviteit van zonlicht, hoeveel je er van nodig hebt en hoe je de zonnestralen op je huid op een juiste manier moet behandelen. Een gezond lichaam in topconditie houden door middel van zon, dus. Wat ‘Gezond met Zonlicht’ interessant maakt zijn de verschillende invalshoeken waaruit zonlicht wordt benaderd. Waarschijnlijk wist je al dat de zon vitamine D bevat, die je groei bevordert. Maar wist je ook dat mensen die veel zon zien veel meer seksueel actief actief zijn, en dat het de kans op kanker aanzienlijk vermindert?

De auteur laat zien hoe je met behulp van de zon het immuunsysteem van je lichaam in topconditie kan houden. Zestien hoofdstukken vol met heldere tekst over een fenomeen waar we allemaal van houden, en nu zelfs nog een beetje meer.

Info en bestellen: ‘Gezond met Zonlicht’, een boek over de helende krachten van de zon. Uitgeverij Ankh-Hermes B.V, €19,90

Lees ook deze artikelen...