Recensie: Slank & Fit Het Kookboek

Asja Tsachigova is voedingsdeskundige en wellness coach. Sinds 1995 begeleidt ze mensen met gewichts- en gezondheidsproblemen en geeft ze seminars, lezingen en kookworkshops. Nu heeft ze ook een nieuw boek geschreven: Slank & Fit : Het Kookboek.

Wat als eerste opvalt zodra je het boek doorbladert zijn de grote, kleurvolle platen van gerechten en ingrediënten. De indeling van de recepten ten opzichte van de afbeeldingen ziet er allemaal zeer gelikt uit, maar hoe zit het met de recepten en de inhoud zelf? Ook daar is over nagedacht. Het mooie van de recepten in dit boek is dat het gericht is op lekker, maar gezond eten. Niemand die je in dit boek verplicht een vast eetschema aan te houden, in tegenstelling tot wat je vaak ziet bij de vele crashdieten.

Wat ook erg leuk en interessant is om te lezen zijn de vele omschrijven van verschillende ingrediënten en voedingsmiddelen. Zo lees je precies welk effect sommige ingrediënten op je lichaam hebben, en waarom je deze zou kunnen gebruiken in je voeding. Let op het woordje ‘kunnen’: niets moet. Daarnaast is het ook nog eens zeer fijn en duidelijk geschreven. Mocht je toe zijn aan een nieuw kookboek en wil je afvallen, maar niet perse minder lekker gaan eten, probeer dan zeker dit kookboek eens. Wie weet verdwijnen die pondjes sneller dan je denkt!

Asja Tsachigova, Slank & Fit Het Kookboek, Uitgeverij Levensstijl, €19,95

Lees ook deze artikelen...