Recensie: De Lance Factor – Mart Smeets

Het valt op dat hij op een bepaald soort vrouwen valt of een bepaald soort vrouwen valt op hem, dat zou ook kunnen. Hij gaat een tijdje met ze om en wisselt die vrouwen in alsof hij er statiegeld voor krijgt en gaat dan met de volgende verder. Ik heb die vrouwen gegoogeld en ze lijken op elkaar, ze zouden allemaal dezelfde vader kunnen hebben.

Mart Smeets gaat in 1974 in dienst bij Studio Sport van de NOS. Nu, ruim 35 jaar later is Mart Smeets nog steeds niet weg te denken bij sporten als schaatsen, wielrennen of welke sport dan ook. Nu komt Smeets met een nieuw boek: De Lance Factor. Een biografie over zevenvoudig tourwinnaar Lance Armstrong.

In dit boek behandelt Smeets, die in 1993 voor het eerst bij de Amerikaan thuiskwam, de periodes voor en na zijn ziekte, zijn lange heerschappij in de Tour, de vorming van de Livestrong Foundation, en zijn laatste dagen als renner.

Armstrong: Niet alleen een geweldige sporter, maar een figuur op zich. Een familieman, maar ook een vrouwenman. Wat is er waar van de dopingverhalen, hoe trainde deze sportman en wat deed de sport met zijn priveleven? Een sterk boek dat tot in de puntjes vertelt over het leven van deze fantastische wielrenner.

‘De Lance Factor’, biografie over Lance Armstrong door Mart Smeets, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, €14,95

Waardering: [Rating:4/5]

Lees ook deze artikelen...