Rust is net zo belangrijk als een goede workout

Iedereen wil wel gewicht verliezen en er beter uitzien, maar als je net begint met fitter worden dan is er één ding dat heel belangrijk is. Dat is niet een super fitness schema of het perfecte dieet, nee, het geheim is… rust. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van wat je het allemaal aandoet in de sportschool. Daarom adviseren veel personal trainers minimaal 1 dag rust tussen de workouts door zodat je lichaam zich kan herstellen en klaar is voor de volgende training.

Ideeën om te ontspannen

Slaap veel… dat is misschien wat simpel, maar slapen is het gezondste dat je kan doen zonder dat je echt wat doet. Minimaal 8 uur per nacht, maar je kan ook voor een middagdutje na het werk kiezen en even languit op de bank een uurtje slapen. Vind simpel entertainment waarbij je stil zit. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar de standaard bezigheden komen dan aan bod. Een fitness boek lezen, een beetje gratis roulette spelen of een DVD kijken zijn goede manieren om je lichaam de rust te geven die het nodig heeft. Het probleem bij dit soort passief entertainment is dat je al snel in oude gewoontes vervalt om snacks te eten. Dat moet je natuurlijk ten allen tijde voorkomen. Rust nemen betekent niet dat je je plan om fitter te worden even pauzeert en dat je vervolgens ook je dieet even stop zet. Het is een belangrijk onderdeel van het plan en dus moet je ook je dieet op orde houden.

Helemaal ontspannen? Tijd voor de gym!

Ben je weer helemaal tot rust gekomen? Mooi, dan is dit weer het moment om aan de slag te gaan in het krachthonk of je spinning klasje. Dan kan je daarna weer snel terug naar je luie stoel of liggen op de bank, want nu weet je… niet bewegen en rust nemen is onderdeel van je fitness schema!

Lees ook deze artikelen...