Onderzoek: Sporten goed voor zelfvertrouwen

sporten zelfvertrouwen

Uit analyse van 57 studies over de effecten van lichaamsbeweging, blijkt dat sporten an sich je zelfbeeld verbetert. Het doet er zelfs niet toe of je er ook daadwerkelijk fitter van wordt.

Sporters hebben over het algemeen een beter zelfbeeld dan mensen die minder aan sport doen. Er is echter nooit onderzocht hoeveel je moet sporten en welke doelen je moet bereiken voor je tevreden bent met je lichaam.

“Het is de lichaamsbeweging die ons spiegelbeeld in ons voordeel verzacht, en niet de effecten van het sporten”, aldus Heather Hausenblass, van de University of Florida.

Zij analyseerde 57 studies over de effecten van lichaamsbeweging, en kwam erachter dat ongeacht de resultaten, de sportende mensen altijd een verbetert zelfbeeld hadden.

Het doet er dus niet toe of je nu of je echt die keiharde sixpack hebt, of veel lichaamskracht moet hebben om met voldoening naar je lichaam te kunnen kijken. Welke sport je kiest, en hoe intens je die beoefent is ook niet van belang. Alleen regelmaat en frequentie tellen.

Bottom line is dus: Sport, en voel je zelfverzekerder!

Lees ook deze artikelen...