Georges St-Pierre MMA-workout

Georges St-Pierre is een van ’s werelds beste MMA-vechters. Sterker nog, hij is de voormalig welterweight gewichtsklasse. Binnenkort vecht hij een moeilijke match tegen Matt Sera om de titel. AskMen ging op onderzoek uit wat de geheimen zijn van deze kampioen. Ontdek hoe Georges St-Pierre een verscheidenheid aan tactieken gebruikt om al zijn tegenstanders voor te blijven, inclusief gevechtstraining, een rigoreus dieet, een een positieve instelling.

Workout

“Ik train altijd met betere worstelaars dan ik, betere boksers dan ik, betere jiujitsu jongens dan ik”, zegt Georges St-Pierre. “Als je traint met betere mensen dan jij, blijft dat je uitdagen. Door die uitdaging wordt ik beter. Het laat je betere kwaliteiten ontwikkelen dan iemand die constant traint met dezelfde persoon”, vervolgt hij. “Als ik met iemand als David Zimmerman worstel, heb ik niet de skills die hij heeft. Ik worstel goed, maar niet zoals hij dat dan doet. Maar wanneer ik in de ring sta en ik zit in een takedown positie, vecht ik niet iemand als Zimmerman. Hetzelfde geldt voor boksen, muay-thai en jiujitsu. daarom probeer ik in elke discipline te trainen met de beste jongens.”

Training Routine

“Normaal gesproken, wanneer ik geen opkomend gevecht heb, train ik altijd,” legt GSP uit. “Ik train zes dagen per week, twee trainingen per dag. Ik boks, ga naar de sportschool en ik heb geweldige trainingpartners. Ik train met een aantal gasten die naar de Olympische spelen gaan, en de beste Jiujitsu jongens ter wereld.” Wanneer er een gevecht dichtbij komt, schakelt hij over naar MMA. “Als er een gevecht aankomt, train ik niet alleen boksen of jiujitsu. Dan train ik meer MMA. Wat ik daarmee bedoel is dat ik alle trainingen door elkaar gooi. Kickboksen, jiujitsu, worstelen, boksen. Ook doe ik aan sprinten en conditietraining.”

Mindset

Voor de strijd tegen Matt Serra heeft hij anders getraind dan voor hun vorige ontmoeting. “Ik heb echt slim getraind. Mentaal gaat alles goed en ik voel me beter dan ooit te voren,” legt hij uit. “Het is grappig; het lijkt dezelfde situatie als vorige keer, maar het is nu juist omgekeerd. Toen ik vorig jaar tegen Matt Serra vocht, was ik net teruggekomen van een blessure, en Matt van een winning streak. Hij versloeg me toen. Nu komt hij uit een rugletsel en zit ik in een winning streak, ik denk dat dat een groot verschil gaat maken.

Dieet

“Ik probeer zo goed te eten als ik kan, maar ik gebruik dieten om af te vallen,” vertelt St-Pierre. “Ik weeg 84 kilogram, en moet 77 wegen voor elke wedstrijd. Ik moet dus vaak in vier dagen 7 kilo kwijt zien te raken. Ik laat alle koolhydraten vallen, en ik eet veel groente en eiwitten. Vlak na het wegen doe ik juist het omgekeerde. Dan eet ik veel koolhydraten om al mijn gewicht terug te krijgen.”

Lees ook deze artikelen...