Waarom vette vis zo goed voor je is (én ook nog eens lekker!)

Als je probeert af te vallen of je eetpatroon te verbeteren, moet je waarschijnlijk meer vis eten. Organisaties als de American Heart Association en het Voedingscentrum bevelen aan dat je elke week minstens twee porties vis eet. Maar viscalorieën kunnen hoog zijn, omdat sommige van de gezondste visjes veel vet bevatten. Dus het type vis dat je kiest, maakt een groot verschil. Er zijn sommige soorten vis te vermijden en andere soorten vissen die beter zijn.

Geloof het of niet, de beste vis voor gewichtsverlies en een betere gezondheid is vette vis. Maar niet zomaar een vette vis. Bepaalde vissoorten bevatten een essentieel vetzuur dat omega-3 wordt genoemd. Dit meervoudig onverzadigde vet geeft je lichaam belangrijke gezondheidsvoordelen.

Omega-3 vetten

Vissen die omega-3 vetten bevatten, helpen om het risico op hartaandoeningen te verminderen. Volgens de National Institutes of Health, tonen studies aan dat mensen die ten minste eenmaal per week vette vis eten minder kans hebben om te sterven aan hart-en vaatziekten. Onderzoekers geloven ook dat de omega-3-vetzuren die in vis worden aangetroffen kunnen helpen de symptomen van reumatoïde artritis te verminderen en mogelijk zelfs helpen de gezondheid van de hersenen en het oog te verbeteren.

Natuurlijk kun je essentiële omega-3-vetzuren binnenkrijgen door een supplement te nemen. Maar onderzoek heeft niet kunnen aantonen dat het nemen van een supplement dezelfde voordelen kan bieden als het eten van omega-3-voedsel, zoals vis.

Het eten van vis met een hoger vetgehalte kan betekenen dat je meer calorieën in een enkele maaltijd eet, maar als je de vis met mate eet en goede kookmethoden gebruikt om het voedsel te bereiden, kun je er op de lange termijn baat bij hebben.

Waar wacht je nog op? Snel naar de viswinkel, of toch eens die sushi eten tijdens het volgende vrijgezellenfeest

Lees ook deze artikelen...